https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 14 maj 2009

Kulturfyran ställer intressanta frågor

Kulturbloggen ställer fyra intressanta frågor, kulturfyran, som jag gärna svarar på och skickar vidare. Logga in på deras sida när du svarat på frågorna och skicka en länk till din sida dit.

1. Hur många böcker av indiska författare har du läst?

Svar: Senast Flod av Ambai, mycket läsvärd. L´Histoire de ma vie av Kamala Das - borde översättas! Kiran Desai, Bittert arv - ja det är några. Jag har varit i Indien och intresserar mig för indisk littertur. Jag tackar Indiska biblioteket och Karavan för att vi har fått ökad kunskap om indisk litteratur.

2. Från vilka länder kommer de författare som du läser mest? Vilket land har du aldrig läst någon bok från?
Svar: Läser väl mest franska, engelska, amerikanska och svenska författare. Det finns pinsamt många länder vars författare jag inte läst. Kan inte ens med att räkna upp dem.

3. Hur hittar du nya böcker? Bokrecensioner? Bloggtips? Kompistips? Hyllan på biblioteket? I bokhandeln?
Svar: Jag tycker att bloggvärlden är ett utmärkt sätt att hitta nya spännande författarskap, tack för det alla bloggkompisar. Men även tidskrifter som Karavan till exempel. Och goda vänners råd och tips.

4. Det finns en barnbok om en tiger och en björn som vandrar och vandrar för att ta sig till sina drömmars land. Vilket är dina drömmars land?
Mitt drömland är Vietnam, vars litteratur man kan lära känna genom Tranans förlags ambitiösa arbete. Dit längtar jag alltid tillbaka. Nu drömmer jag om Kambodja och Laos. Och Tibet och Kashmir..


3 kommentarer:

Mattis sa...

Det här var verkligen bra frågeställningar.
Jag tycker att nummer 4 var väldigt fin :-)

Eva Swedenmark sa...

... Och vad svarar du på den frågan Mattis?

mattis sa...

Indien!!!!!!!