https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 23 maj 2009

Tematrio: Favoriter du ständigt vill läsa om

Berätta om 3 böcker/texter/serier du läser om och om igen, ber Lyran.
Kul idé! Som barn läste jag oavbrutet om mina böcker. Nu är det kanske inte så. Så här ser min lista ut just nu.
1.Min mest omlästa bok alla katerorier är ett totalt sönderläst ex av Borta med vinden, 552 tummade älskade sidor. Fast nu var det länge sedan!
2. Med några års mellanrum läser jag om Sagan om ringen-trilogin. Tror jag kommer att läsa om Lian Hearns Otoriklanen också, snart.
3. Bläddrar ständigt i Joyce Carol Oates En författares övertygelse och Pia Tafdrup Över vattnet går jag, skiss till poetik.

5 kommentarer:

Lyran sa...

Jag är nyfiken på nyöversättningen av Borta med vinden. Och även den nya översättningen av Ringen-trilogin, som jag skulle vilja lyssna på.

Eva Swedenmark sa...

Jag gillar Erik Anderssons nyöversättning av Bilbo hösten 2007 under namnet "Hobbiten eller bort och hem igen". I denna översättning tolkades verkets verser av min bror John Swedenmark. Har inte läst EA:s översättning av trilogin än men det kanske blir ett sommarprojek?

Borta med vinden vågar jag helt enkelt inte läsa i nyöversättning!:)

Tycker förresten mycket om Erik Anderssons: Översättarens anmärkningar (dagbok om översättningen av Ringarnas herre, 2007)

Annika sa...

Jag lästa också om mina böcker jämt och ständigt när jag var barn. Nu gör jag det aldrig. Det är precis som om jag blir stressad av alla nya spännande böcker som ges ut och som pockar på min uppmärksamhet. Skulle jag läsa om någonting nu skulle det troligen bli just några av barndomens böcker. Zola t.ex. som jag älskade!

Eva Swedenmark sa...

Lustigt det där med omläsning, jag läste hela tiden om mina böcker som barn, mina barn såg hela tiden om sina videofilmer. Barndomsklassiker för mig var noveller och romaner av Maupassant, lustigt nog. Läser någon honom idag?

Annika sa...

Du låter lika knasig som jag med min Zola! :-)