https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 7 juli 2009

Migränen försvinner när jag inte har sådana överkrav på mig själv

Jobbigt med åska, den hamnar innanför mitt pannben, ibland som huvudvärk bland bara en stor trötthet. Förr i tiden hade jag ofta migrän. Ofta ofta, det var ett gissel. Det var svårt att förstå varför. Men jag märkte att rött vin ibland var farligt, men i synnerhet i samband med med cigaretter, alltså jag rökte inte, men andra. En annan sak var spänningar. Jag fick alltid migrän av min ex-exmans släktingars middag i fina Bromma. Allt var så spänt och märkvärdigt, antagligen drack jag lite för mycket, alltid fick jag hemsk migrän efteråt. När spänningen släppte.
Ofta fick jag migrän när spänningar släppte, när jag skulle koppla av. Ett tag trodde jag att jag straffade mig själv med migrän när jag druckit rött vin eftersom jag kommer från en släkt som nästan inte alls drack alkohol. Jag sa ofta: "Okej det här är straffet för att jag drack igår." Självbestraffning?
Jag vet inte, men jag vet att ju mer jag håller på med taichi och yoga desto mindre migrän har jag. Nuförtiden i stort sett aldrig. Det måste hänga ihop med att jag lärt mig slappna av på ett helt annat sätt. Jag kanske släppt överkraven helt enkelt?

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

När jag var yngre hade jag också migrän stup i ett. Det var ett naturligt tillstånd. I dag går jag nästan under när jag har huvudvärk, tycker inte jag klarar nånting. Smärttröskeln har blivit lägre, således! Sunt.

Kanske är det större medvetenhet, lägre krav, åldern. Vad vet jag, jag bara njuter av att slippa eländet!

Evas värld sa...

Jag tror vi blir allt visare med åren, Maria, det plus yogan är den bästa medicinen mot huvudvärk!