https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 7 juli 2009

Varför ska man vara så lagom?

Alltför många kvinnor har tvingats in i ett kärringfack efter sextio, säger Amelia Adamo och kräver rätten till no bullshit-time efter sextio och också rätt att vara både sexig, farmor och attraktiv på arbetsmarknaden. Jag är inte lagom, säger hon i den här intervjun. Och det är väl en härlig egenskap, tycker jag!
Själv var jag säker på att jag skulle skriva en bok som hette Jag blev osynlig vid fyrtio - en gång i tiden. Men åren går och jag har inte skrivit den och inte låtit mig osynliggöras heller.

6 kommentarer:

Annika sa...

Lustigt - köpte tidningen i förmiddags och håller just på att läsa den! Nej, inte blev man osynlig efter 40. Däremot kaxigare och säkrare. Skönt!

Evas värld sa...

Ja visst är det skönt med den säkerheten, tycker vi ska vara ett kaxigt gäng!

Evas blogg sa...

Håller med: känner mig mycket säkrare nu. Kaxig vet jag inte mer ödmjuk i alla fall.

Johanna Wistrand sa...

Jag blev osynlig för vissa men plötsligt väldigt synlig för andra! Känner mig mer synlig än nånsin, och mer nöjd med mig själv. Och slipper alla slibbiga kommentarer man fick som ung.

Ellen Swedenmark sa...

läskigt!
tänkte du på att skriva den boken innan du hade fyllt 40?

Evas värld sa...

Du vet Ellen, det är bara att bestämma sig för att inte bli bitter och osynlig utan i stället kliva fram och ta plats - du vet, det anstår oss inte att göra oss mindre än vad vi är...