https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 20 augusti 2009

Allt är en gigantisk ångestdämpare

Jag kan undra över varför jag sitter uppe mitt i natten och gör en test på facebook om vilken Muminfigur jag är? Verkar det vettigt? Jag är för övrigt muminpappan: "Muminpappan är pojkaktig och äventyrlig, och mycket stolt över sin roll som familjens överhuvud och försvarare. En drömmare med stark dragning till det irrationella, till något suspekta individer och till whisky.."
Är det jag? Jag kan ju hålla med om att det är en aning irrationellt att sitta här två på natten och grubbla över det. En irrationell kväll. Tre usla Sopranosavsnitt på raken - jag avskyr avsnitt som bara innehåller Tonys konstiga drömmar. Vi snabbspolade lite, Ellen och jag och åt stekta ägg klockan tolv på natten. Och vattenmelon. Egentligen är allt bara en stor gigantisk ångestdämpare för att jag vet att E åker iväg snart. Och för att jag vet att det blir alltför tyst i min lägenhet. Och för att jag vet att jag kommer att sakna henne så vansinnigt.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja du Eva, vi gör konstiga saker ibland. Jag kan också göra knäppa quiz mitt i natten, bara för att hjärnan ska få vila. Och dessa uppbrott kan få en helt ur balans. Några dagar. För mig har uppbrottskänslan och avskedet lagt sig nu och jag börjar blicka framåt, mot höstens olika uppdrag. En slags arbetsglädje.

Anne sa...

Det jag gör är att jag bara klickar på olika internetsidor och stirrar på dem en efter en. Jag läser inte på dem utan bara stirrar in i cybersidorna utan någon egentlig anledning. Det är mitt sätt att liksom fly från verkligheten.

Annika sa...

Uppbrott är ofta jobbiga framför allt för den som bli kvar. Det är både roligt och ångestfyllt när barnen ger sig ut på äventyr. Men det är som Eva säger, så småningom kommer jämnvikten tillbaka även om saknaden i sig inte försvinner.

Evas värld sa...

Anne, Annika, Eva! Jo jag är ju litet van vid att virvelvinden drar iväg! Det blir en omställning till ett annat sätt att leva igen. Men det är höst och då ska man ställa om, göra nya planer!
Quiz och olika internetsidor, ja ibland tänker jag att jag borde göra något annat - produktivt - men det viktigaste är ändå att inte ligga och vrida sig i sängen och inte kunna sova - virka, lösa korsord, quiza och det underbara att umgås med vänner på nätet