https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 19 augusti 2009

Ska farmor bli omslagsflicka?

Jag ska strax träffa en trevlig tryckare. Nu är det allvar med Flickan i medaljongen, den ska tryckas om och finnas. Vi grubblar på omslag. I boken förekommer ett brev av min farmor om att vara ensam mamma 1900 - nu kanske vi funderar på om vi kan använda en bild av henne plus några inscannade handskrivna rader...? Det känns kul.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det låter spännande. Men du, visst är du lik din farmor?

Pia sa...

Självklart ska Ni använda bilden av Din farmor!
Det är underbart med vackra gamla fotografier.

När jag var i Spanien fick jag ett album av min far som han gjort till min farmors 85-årsdag med fotografier på henne från barnsben samt hennes föräldrar, far- och morföräldrar. Hon blev 97 år och det är fantastiskt vackra fotografier från början av 1800-talet.

Jane Morén sa...

Mycket fin bild! Har du förresten sett att du(tror jag) syns i bilden du lagt upp här, man ser hur du fotograferar av bilden...med en bokhylla i bakgrunden.

Johanna Wistrand sa...

Vilken otroligt ståtlig bild (och kvinna)!

Annika sa...

Spännande! Och lite kul att även du, som Jane upptäckte, finns med på bilden!

Victor Estby sa...

Fin bild! Heja Eva i tavlan och farmor i medaljongen!

Evas värld sa...

Vilka härliga stödjande uppmuntrande bloggkompisar jag har! Jo farmor är fin, min faster som var barnet som föddes år 1900 utanför äktenskapet, var en riktig tuffing. Fin förebild. Jag vill gärna ha en spegling i bilden men av en något yngre - typ 10 årig - flicka! Vi får se hur det kan bli men jag tror på idén och träffen på tryckeriet var superbra!

ylva sa...

Hej Eva!
Men gud vad E är lik farmor!! Verkligen släktdrag där. Och använd bilden!
Syrran har jobbat med Annika Thors senaste omslag och använt gamla bilder - det blir effektfullt! Kolla själv http://www.bonniercarlsen.se/Bocker/Bokpresentationssida/?isbn=9789163864377.
vi ses
/Y