https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 20 augusti 2009

Öarna i mitt liv - Korsika till exempel


I morgon åker döttrarna iväg en vecka till Sicilien. Sommarpresent till dem från deras far och mig. Jag är så glad för deras skull. Elin pluggar italienska och ser fram emot att praktisera den och äta god mat. Hon älskar italiensk mat. Första gången hon åt en riktigt god pizza i Italien började hon på riktigt gråta av lycka. Så jag hoppas maten på Sicilien ska framkalla sådana lyckoutbrott nu också. Det blir en riktig systervecka innan Ellen drar iväg för hösten till Vienam - jag är så glad för deras skull.
Vi är lite besatta av öar i familjen. För några år sedan var jag med dem och också Emil-sonen på Kreta och sedan åkte vi till Korsika. Öarna i mitt liv....
Just nu längtar jag efter sensommar-Korsika det är så vackert där då och jag har så positiva vibrationer från Korsika. Inte minst jobbmässiga. Vi Emmor har varit där flera gånger och skrivit och Maria och jag började skriva Papparesan på Korsika.
Kanske det är den allt starkare skrivlusten som drar mig dit just nu? En gång var jag ensam där en höstvecka och skrev. Jag hade lite ensamångest innan jag åkte men det visade sig att vi var flera som gjort som jag, tagit datorn och ett projekt med oss till solen till Hotel Napoleon Bonaparte i Ile Rousse - åh nu längtar jag ännu mer!

7 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Öarna i mitt liv är Gotland, Langkawi och Sicilien. I nämnd ordning!

Evas värld sa...

Då kanske du har bra Sicilientips? Döttrarna har aldrig varit där.

Sofie B-C sa...

Det låter jättehärligt med en ensamvecka för skrivandet. Just nu läser jag din Lingon och Lust. Underbar! Hoppas att du skriver uppföljning snart -kanske på Korsika?//Sofie

Evas värld sa...

Jag försöker just nu övertala Annica att hänga på för en skrivvecka.
Välkommen tillbaka Sofie, intervjun med dig i M var härlig!

Sofie B-C sa...

Blir lite nyfiken på hur man gör när man skriver tillsammans som du och dina kollegor ju gjort. Hur går det tillväga rent praktiskt? Det verkar spännande -men också svårt. //Sofie

Anonym sa...

Men vad fan är det här ... "Brukar åka till Korsika och sitta och skriva". Vad är detta för lyx? Va? Har jag varit där en enda gång, va? Nää, nu får det vara nog med snedfördelningen. Nu är det dags för mig att börja resa på allvar, här kan man ju inte sitta och uggla, ugglor i Bagarmossen! Hur gör man, Eva?!?!
Hur går det till? "varit där flera gånger och skrivit". Phu, kan väl jag oxå ...
: )
Stora hemliga Y

Evas värld sa...

Hemliga Y! Jag sparar och gnetar och lägger undan till resor. En slant här och en där och sista minuten - det går! Så har jag gjort hela livet alltsedan jag sparade ihop till min första Frankrikeresa genom att pressa skjortärmar på IMA-tvätten i Sundsvall i fem veckor vid sexton års ålder. Jag tycker det är din tur att resa också! Du skulle må bra av Korsika. Kram!

Sofie B-C - det är en märklig process när vi skriver ihop men det är svårt att sammanfatta - vi ser liksom samma bilder och har hittat ett sätt att kommunicera... ska fundera på hur jag kan förklara det! Lite magi, mycket energi och samarbetsvilja!