https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 4 augusti 2009

Fyndar Alf Henrikson i brygghyllan

Jag kan aldrig låta bli att fynda böcker. Idag i brygghyllan hade någon ställt ner Alf Henriksons Verskonstens ABC med teckningar av Björn Berg. En så fin liten volym av den kloke Alf H, den slank ner i badväskan tillsamans med några rödryggade flickböcker till och en och annan pocket.

Jag ställde dit några deckare som jag vet är populära men som jag snabbt lade ifrån mig. Åke Edwardsons senaste till exempel, Den sista vintern, som tråkade ut mig rejält och Åsa Larsson Det blod som spillts som var rätt okej som bryggförströelse men inte behöver bo i just min bokhylla. För tredje gången försökte jag med Kyskhetsbältet av Åsa Nilsonne men den fastnar inte alls, jag märker att jag läser utan att dras med så nu hoppas jag någon annan ser det som bra läsning.

6 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag älskar Alf Henrikson! Men har aldrig riktigt klarat av Edwardsson. Nilsonne har jag läst, men det har gått spårlöst förbi. Tycker också Larsson är OK avkopplingsläsning, men hon bor inte hos mig heller!

Lustigt.

Evas värld sa...

ja, det är lustigt vad som fastnar och det är inte alltid så förutsägbart! Hoppas du har det lika fint på Gotland som jag har det på min lilla ö!

Victor Estby sa...

Ojojoj! Vilket fynd, Eva! Alf Henrikson har alltid varit en stor inspirationskälla för en dagsversmakare som en annan. Och boken du har fått tag på är alla dagsversmakares bibel! Åtminstone min. Där har du alla versmått rytmer förklarade och beskrivna på ett så underhållande sätt som bara Alf Henrikson kan.
Köpte mitt eget ex i Skärholmens bokhandel 1994 och på den vägen är det. Utan den boken hade jag nog aldrig begripit vad en jamb är eller varför man skulle bry sig om att begripa vad en jamb är. Vilka generösa grannar du har där på ön! Grattis!

Evas värld sa...

Victor Versmakare! Jag trodde nog att du skulle bli förtjust över mitt fynd!

Annika sa...

Tack vare dig och Victor förstår jag att jag ska vara rädd om denna bok som jag tror att jag har i min bokhylla hemma i lägenheten! Eller om det var i mamsens bokhylla den fanns?

Evas värld sa...

Kära nån, vad mycket man vill fylla sina bokhyllor med!