https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 18 augusti 2009

Kloka intervjuer om hur du kommer igång med ditt skrivande i ny tidningKanske har ni märkt att det kommit en ny tidning, Kattis & Company? I sommar kom ett härligt nummer av tidningen med massor av läsning. I ett stort reportage berättar författarna Maria Sveland, Viveca Lärn och Helena Henschen om hur de började skriva. Det är tre välskrivande intressanta författare vi får möta i min dotter Elins fina intervjuer med dem. Dessutom mycket mer om läsning i hela numret. Det känns som en mer seriös tidning än många av de så hysteriskt ytfixerade "dam"tidningar som finns på marknaden.

"Något magiskt händer när man formulerar saker man gått och tänkt på, säger Maria Sveland.
"Läs mycket, och skriv, skriv, skriv", råder Vivceca Lärn. "Ge inte upp ens när du blir refuserad."
"Tjuvlyssna på vad folk säger och knyck idéer från andra författare och filmer utan att det syns. Du har hela drömvärlden att tillgå också och alla minnen", menar Helena Henschen.

3 kommentarer:

Pia sa...

Oavsett om man är författare, bloggare, dagboksskribent eller skriver lite för skojs skull... så tror jag precis som Maria Sveland att "något magiskt händer när man formulerar saker man gått och tänkt på".

Där kommer min lilla anteckningsbok in i bilden! :)

Evas värld sa...

Och precis det är det som Helena Henschen ger som råd i samma intervju: Ha alltid din lilla anteckningsbok med dig!

Maria Björkman sa...

Den ligger till och med på mitt nattduksbord, för jag kommer på saker mitt i natten och kan sen inte somna om förrän jag har släppt dom!