https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 18 augusti 2009

Två personer besjälade av litteratur och skrivande

Min dotter Elin arbetar på Kattis & Co. Hon är besjälad av skrivande och litteratur. Min bror John är lika besjälad han. Han är översättare och arbetar på LO-tidningen som kulturredaktör. Där gör han oumbärliga kultursidor. Elin och John delar samma passion för litteraturen och skriver alltid klokt och läsvärt - om det så är i ett blankt magasin, på Aftonbladets Wendela, eller i fackförbundstidningar som LO-tidningen eller Mål och medel.

6 kommentarer:

Annika sa...

En släkt med litteraturlovers - härligt! Och det är så sant, varför inte sprida kärleken till litteraturen via blanka magasin, också?

Evas värld sa...

Jag gillar ju blanka magasin också, men de ska mer vara som franska Elle. Litteraturbevakningen i våra vanligaste damtidningar är förutsägbar, likartad och väldigt kortfattad, tyvärr - och feltänkt, jag tror läsarna älskar långa litteraturreportage, läs- och skrivtips, författarporträtt... som gamla Femina lite var en gång för länge sen men inte är idag.

elin sa...

nuffen! vad fint skrivet :)

Annika sa...

När jag gick på gymnasiet drömde jag om att en dag bli chefredaktör för Femina! Den gamla alltså...

Pia sa...

Den gamla Femina är vi nog många som minns... kommer ihåg att min mamma brukade köpa den när jag var tonåring och sedan började jag själv köpa den när jag flyttade hemifrån.

Fram för fler litteraturälskare!

Evas värld sa...

Gamla Femina på rödstrumpetiden var en riktigt bra tidning, dom strumporna och läsglasögonen borde dom dra på igen! En ny karriär kanske Annika?
Litteraurälskare är vi väl hela bunten, Pia - härligt att vi hittar varandra!