https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 8 september 2009

Att åka eller inte åka till Bok och Bibliotek, det är frågan

Att åka eller inte åka till Bok&Bibliotek, det är frågan. Många av mina författarkompisar verkar backa i år, det blir dyrt med tåg och hotell om man inte har något inbokat uppdrag. Annica och jag ska ha ett litet framträdande på Författarförbundets scen på söndag eftermiddag /ungefär när alla är på väg hem, hoppas några stannar kvar!/ och vi ska prata om vänskap på Nallescenen på söndag eftermiddag.
Jag har varit många gånger på Bok&Bibliotek i olika roller. Det var faktiskt där, i början av nittiotalet, som Annica och jag efter en glad mingelkväll enades om att byta sida. Vi hade sprungit runt på presskonferenser, intervjuat författare... ja allt som hör journalistiken till. Men där och då bestämde vi oss:
Det är författare vi ska vara!
Vi åkte hem och meddelade Maria den glada nyheten, hon var barnledig då och hon sa JA! förstås. Sedan dess har vi arbetat intensivt med vårt författande.
Vi blev kritiserade på vår arbetsplats för att vi åkte till de första bokmässorna. Det brydde vi oss inte om. På en överläggning blev vi åthutade av Kulturombudsmannen: "Bok och bibliotek är ett kommersiellt jippo där ABF inte ska deltaga!" meddelade han oss. Så fel han hade!

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag vill dit, varje år. Men tyvärr blir det alldeles för dyrt. Har bara varit där en gång, det var härligt men ack så intensivt. Hoppas ni får trevliga dagar och lycka till med söndagseftermiddagen! Klart folk stannar!

Jenny sa...

Jag kommer troligen att åka i år. Min tidning ska ställas ut i monter. Hurra!! Hoppas vi hinner ses då.

Annika sa...

Jag hade tänkt åka torsdag-fredag men dels har jag inget hotelrum bokat, dels skulle det bli min tredje resa till Göteborg på tre veckor. Synd. Men om någon känner till ett bra och inte alltför dyrt hotell så säg till - än är det inte för sent att ändra sig.

Maria Björkman sa...

Inte heller jag åker i år. Jag är visserligen varken författare eller journalist, utan "bara" våldsamt intresserad av litteratur. Älskar bokmässan, men den får stå tillbaka denna gång. Snyft.

Evas värld sa...

Det är ju värre att få hotellrum under B&B än under Madonnakonserten :)
Jag åker, det är kul att träffa vänner och lyssna på seminarier, det är kul att se så många bokglada människor. Synd att ni inte är där Eva, Annika och Maria. Och Jenny: Vi ses1

Sofie B-C sa...

Du fångar precis vad jag gått och funderat på. Är det kanske så att författare antar samma "curling"-roll till sina böcker som dagens föräldrar gör till barn? Hur långt ska man "springa" med och hjälpa boken ut i världen? Skydda, föra talan för ... Risken är ju att man är ute och PR-ar tills både ord och energi sinar.

Evas värld sa...

Ja därför, Sofie, tror jag man ska låta lusten tala på B&B. Det är ju lustfyllt att ströva omkring bland människor som älskar böcker precis som du, det är kul att lyssna till seminarier och bläddra i nya och gamla böcker. Jag tänker låta mig sköljas med i den känslan, det är så lite jag kan göra ändå för att "sälja" - curla - mina böcker. Så jag väljer att åka dit ooh inspireras helt enkelt.

Anonym sa...

Det ska bli härligt att ses på BoB. Önskar jag kunnat vara där från fredag men jag dyker upp på lördag förmiddag! Kram A