https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 1 oktober 2009

Gudrun Schyman, min absoluta favoritpolitiker

Jag bloggar och ser samtidigt reprisen på hur Carina Berg flyttar in hos Gudrun Schyman, min absoluta favoritpolitiker. Stark, klok, rolig, mänsklig och brinnande i sin politiska tro. Sjutton vad jag saknar henne i den "vanliga" politiken. Hon är precis så som jag vill att en politiker ska vara, så djupt mänsklig och så envist radikal. Rolig, bjuder på sig själv och har ändå en total integritet. Jag gillar det.
Gudrun for president!

10 kommentarer:

Anne sa...

Håller helt med dig Eva! Gudrun är en favorit. Jag gillar hennes ödmjukhet och förmåga att vara tydlig! Jag såg dessutom henne live utanför musikhögskolan i Malmö i våras, hon hade skjutsat sin son dit, våra ögon möttes och vi log brett till varandra som att vi hade en allians!

Evas värld sa...

Jag skulle vilja se en analys av hur media krossade Fi i förra valet . Fi är kanske inte det parti jag röstar på trots allt, men den mediabehandling de utsattes för var märklig. Starka kvinnor som den kloka Tiina Rosenberg och Gudrun är tydligen fortfarande livsfarliga för det manliga patriarkatets bevarare och beskyddare - som har mycket makt.

Eva sa...

Det kändes som om små pojkar på redaktionerna hittat en väg till snabb karriär - krossa FI så klättrar du i hierkin...

Maria Björkman sa...

Samtidigt med alla superlativer ni har givit henne hittills, så är hon också lite bitchig. Är det det som är så läskigt hos somliga? Att hon inte lägger huvudet på sned och ler ljuvt, utan böjer sig fram och tittar folk rakt i ögonen samtidigt som hon talar med hög och bestämd röst? Attan, så okvinnligt!

Evas värld sa...

Eller hur Maria, så fullständigt härligt rakt och utan inställsamhet! Min favoritbitch! Gudrun for president!

Maria Herngren sa...

Ja, Gudrun for president!

Och starka kvinnor är oerhört farligt! Inte bara för media. Hur många har inte sett en sån kvinna bli bortintrigerad i sitt liv, på nån arbetsplats man varit på inte minst.
Jag skulle kunna räkna upp många, såna kvinnor, och även män (och kvinnor i det patriarkala samhälle som vi har o alla påverkas av) som hör till kategorin "Män som hatar kvinnor" och kanske inte tar ut den sidan som fysisk misshandlare men som gör det genom att fälla varenda kvinna de kan. Det finns fortfarande inte bara glastak för kvinnor att slå i (hit men inte längre!) och glasshissar som skjutsar män snabbare o lättare uppåt. Kvinnor får ofta dessutom ett antal nissar som gör allt för att agera fotboja, fällare bakom ryggen.

Eva sa...

Hoppas på att Carin Jämtin klarar av att bli en bitch. Blev glad när hon tog ton och har en egen åsikt.

Evas värld sa...

Karin Jämtin är bra, en klok politiker med integritet, tycker jag.

Evas värld sa...

Maria! Vi vet vad vi talar om eller hur, hur farligt är det inte för såna smånissar med glada starka kvinnor som arbetar bra tillsammans, dem måste man splittra, sparka och outsourca... eftersom man är en sån rädd liten man

Lyran sa...

Hon får helt klart min röst också.