https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 2 oktober 2009

Livet kränger inte så förfärligt idag

Man vaknar en morgon och känner sig glad. Jag dricker ingefärste och funderar på dagen. Solen skiner in i mitt nystädade arbetsrum. Böckerna är insorterade i hyllan. Ett tag nu har jag känt mig som ombord på en krängande segelbåt där ingenting är fastsurrat utan allt far omkring. Jag har liksom inte vetat vilken pryl jag skulle få i skallen. Idag känns det som om båten stannat på lugnt vatten. Sakerna ligger på plats. Jag har tid att andas. Livet kränger inte så förfärligt just idag och jag njuter av stiltjen och solen - men undrar över en båtkompis som bara rodde iväg någon gång i augusti och sedan inte synts till.

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Så skönt det låter att du har förmågan att göra så där - sitta och klura över dagen över en kopp te. Jag är dålig på att sitta och fundera, tycker mitt huvud är så proppfullt av alla plikter. Eller också känns det bara så just nu, för att det är precis så. Det går ju faktiskt upp och ner, det gäller att komma ihåg det.

Vilken fröjd bilden av bokhyllan ger!

Evas värld sa...

Maria! Jag antar att du har en miljon trådar och saker omkring dig som du inte själv kan råda över, finns inget som gör en så stressad. Annars tycker jag du verkar så bra på att dra dig tillbaka till din veranda och få perspektiv?

Evas blogg sa...

Låter som en fin dag.