https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 16 oktober 2009

Skaffa en god hållning, gå fort och se glad ut

Det är ingen skönhetsupplevelse precis att se sig i spegeln efter 20 timmar i luften. Dessutom känner man sig som en uppblåst ballong. Men tji, jag ska bara sluta grubbla på detta. Jag orkar inte tramsa med hur jag ser ut. På flyget läste jag en intervju av Amelia Adamo i M med Carin Mannheimer, klok kvinna, om bland annat just detta! "Är du helt befriad från åldersnoja", frågar Amelia, "hur lyckas du med det? "
"Man skaffar sig en badrumsspegel med vackert ljus som man blir skitsnygg i. Tittar inte onödigt ofta i andra speglar. Skaffar sig en god hållning, går fort och ser glad ut."

Den attityden gillar jag! Min pappa, han var oerhört stolt över min mamma, tyckte hon var världens underbaraste. Ofta sa han: "Titta på er mamma, vilken hållning!"
Och mamma sträckte på sig än mer i sin fulla lämgd av 1.64 och såg ännu gladare ut.

5 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Skönt att du har landat!

Det är sant att om man sträcker på ryggen, blir man både snyggare och modigare!

Annika sa...

Jag gillar Carin Manbheimer och ännu bättre nu.
Vilken underbar pappa, jag förstår att din mamma sträckte på sig. Jag vet precis hur hon kände sig...

Var dag bär guldkorn sa...

Ja, en god hållning är vackrare än det mesta.
Just det har jag alltid, i min rent personliga smak, skattat högre än allt annat som brukar klassas som skönhet.
God hållning, ögonens utstrålning (dess energi, vänlighet, kärleksfulla blick, spralliga glädje, osv) samt en härlig röst. Det slår allt!

Evas värld sa...

Så vi föjer råder och sträcker på oss och låter vår glädje synas i våra ögon! Det är bra. Och berömmer varandra. Jag vet en man som sa til mig: Du är vackrare när du är smalare! Den kommentaren fick mig att känna mig riktigt ful, jag sjönk liksom ihop!

ZARAGUS sa...

Badrumsspegeln ska nog få sig en liten renovering. Klockrent tips ju. Jag undrar när alla butiker fullt ut ska fatta betydelsen av belysning i provrummen. I Uppsala i en för övrigt ganska medioker klädbutik finns ett provrum med så bra speglar/belysning att jag på riktigt köper alla plagg jag provar där..