https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 18 november 2009

Låt mig ge dig kärlek - och låt oss strunta i ålder

En högst ovetenskaplig fundering: Är det inte större och annorlunda åldersspridning på deltagarna i Bonde söker fru och Ensam mamma söker i år?
Det är inga program jag följer intensivt men jag småtittar på någon gång. Det tycks mig som att i sådana program för några år sedan så var kvinnorna alltid yngre än männen. I år är det annorlunda. Ensam mamma 37 valde partner 25. Många av kvinnorna i Bondeprogrammet är äldre än männen. Så bra, tänker jag som alltid stör mig så på hur vi sitter fast i uråldriga konventioner när det gäller ålder. Det är bevis på att vi ruckat lite på de traditionella könsrollerna den dag det är lika naturligt att männen är yngre som att kvinnor är det idag. Kanske har det hänt något?
Tomas 21 som uppvaktar hästbonden Thilde 26 säger in i kameran när hon inte hör: "Jag vill ju kärlek, låt mig ge dig kärlek."
Fint, jag blev rörd. Innan dess hade han tittat på henne som i trance när hon klippte en elsladd.
Faktiskt ljuvligt att se, alldeles vanliga /vad det nu är men inte så vanligt i teve/ människor som håller fram sina hjärtan.

Låt mig ge dig kärlek.... bara det.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Så fint sagt! Kärlek vill vi ju alla ha och ge, vare sig vi är bönder eller city-slickers.

Evas värld sa...

Visst är det fint. Synd bara att det ska vara så svårt att hitta någon att ge all kärlek till, och någon som man vågar ta emot den från... det senaste är kanske det svåraste.

Matildas fikarum sa...

Mitt X var sju år yngre än mig så jag tycker att fem, som i exemplet du gav, är som en fis i rymden. Åldersfixering är bara något folk har för sig, men inuti är vi alla lika unga och gamla, med undantag för mer eller mindre mognad och erfarenhet, förstås. Mina bästa vänner är allt från 26 till 81! Jag har lika tokroligt med dem allihop, vi pratar mest om ungefär samma saker och livet är livet och det är faktiskt inte någon större mental skillnad mellan en 26-åring och en 81-åring, förutom den åldrade kroppen.

Evas värld sa...

Du har så rätt Matilda och mina vänner är också i alla åldrar och mina män har varit i skiftande åldrar de med. Exemplet med Tomas och Thilde tog jag med mer för att det han sa var så fint än för att visa på åldersskillnad, fem år är som sagt ingenting. Men jag tycker om att ett program helt utan glamour pratar fint om kärlek på ett oväntat sätt. Det är så långt borta från trender och utseendefixering man kan komma, det programmet. Det är befriande.

Maria Björkman sa...

Jag är hjärtligt trött på att vi alltid ska identifiera oss med vår ålder. Vad säger det EGENTLIGEN om en människa? Min man är 19 år äldre än jag, men mycket barnsligare. Hälsningar, Maria 47.

Evas värld sa...

Ja, Maria! Vi måste göra uppror mot denna åldersterror! Kräva rätten att känna oss både barnsliga och mogna i vilken ålder vi än är.

Evas blogg sa...

Jag har också vänner i mkt skiftande åldrar, tänker inte på det. Jag gillar också Bonde söker fru, just för att det är "riktiga" människor. Tror jag måste göra ett blogginlägg om det.

Evas värld sa...

Gör det Eva, det finns många trådar att spinna kring!

Annika sa...

Viktigast är att vi befinner sig på samma våglängd, har gemensamma intressen och värderingar, inte att vi är jämngamla.