https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 25 december 2009

Bara ni inte ger mig en kastrull, sa min mamma, medan pappa önskade sig snälla barn

"Bara ni inte ger mig en kastrull!" var min mammas stående svar på frågor om vad hon önskade sig. Min pappa önskade alltid snälla barn - som om han inte redan hade det. Tänker på mammas önskan när jag läser Annikas inlägg/önskan om oförståndiga gåvor. En vardagskastrull vill jag inte heller ha. Men kanske en Le Creusetgryta, kanske en lyxig batteridammsugare som jag fick  och som jag varit förälskad i sedan jag såg den första gången men inte unnat mig. Fast det är klart att om det bara var praktiska saker vore det annorlunda. Men nu sveper jag in mig i världens vackraste cashmerekofta och smörjer in mig med så lyxiga krämer samtidigt som jag njuter av mina favoritböcker som jag fick och dricker te i nya Muminmuggar - jag älskar årets omtänksamma välutvalda klappar. De var så precis rätt uttänkta just för mig med kärleksfulla budskap, precis som det ska vara.
Idag känner jag mig som en lyxkvinna, omgiven av mina barn, med fina klappar, portvin i glaset, klädd i pyjamas hela dan. Den perfekta juldagen.

5 kommentarer:

Pia sa...

Vad underbart det låter Eva! Härliga julklappar och nära och kära, de är ju precis som julen skall vara... och det där med pyjamas lät ju inte så tokigt heller. Om jag inte haft dotterns familj på juldagsmiddag idag så hade jag nog också gått i pyjamas hela dagen.

Ha en skön fortsättning på julhelgen.
Varm kram!

Evas värld sa...

Pia, du verkar också ha det fint omgiven av nära och kära. Jag hoppas det nya året ger dig en varm kärlek, någon som ser på dig med all den uppskattning jag är säker på att du förtjänar!

Annika sa...

Jag ska köpa mig en pyjamas med presentkortet från jobbet och sedan ska jag gå omkring i den hela nyårsdagen har jag precis bestämt! :)

Maria Björkman sa...

Åh - jag vill OCKSÅ ha en pyjamas! Jag köpte en härlig röd- och vitrutig i flanell till dottern som hon skrotade runt i hela juldagen. Och så Eva. Och nu även Annika!

Jag kan absolut inte sova i den, jag kan inte ha något på mig mellan lakanen. Men att lata sig i, upprätt, är den ju perfekt.

Det måste bli en pyjamas för mig också i mellandagarna!

Evas värld sa...

Annika och Maria! Pyjamas är det perfekta plagget att mysa i. Jag sover dock inte i min utan helst i stora skjortor jag sytt i Vietnam. Favoritpyjamasen är också därifrån, så fin med sidentränsar och praktiska fickor.Klart ni måste ha myspyjamaser!