https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 27 december 2009

Dumma visdomsord, har ni exempel på det?

Dumma visdomsord samlar Stefan Einhorn på. Till dem räknar han uttryck som Nyfiken i en strut och allt förklenande om att vara nyfiken: "Var nyfiken om du vill bli vis! " säger han! I sin bok om visdom citerar han Rudyard Kipling som sa:

Sex trogna tjänare jag har
(av dem jag allting lär);
De heter Vad och Vem och Var
Och Hur, Varför och När.

De dummaste visdomsordet tycker Stefan E för övrigt är : Man ska gå när det är som roligast!
Jag tycker illa om uttrycket Ensam är stark, det strider mot det mesta jag tror på av vikten av samarbete och solidaritet.

8 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Oh, vad jag håller med dig. Ensam är stark är verkligen inte sant. Och det är helt sant att nyfikenhet är en dygd. Hur ska man annars upptäcka nytt?

Maria Björkman sa...

Det är lika korkat som "Själv är bäste dräng"!

Annika sa...

Vet inte om "Man ska låta maten tysta mun" är ett visdomsord men det är lika dumt oavsett! Min f.d. svärmor sa det gärna och det handlade inte om att inte tala med mat i mun utan om att inte prata överhuvudtaget när man satt vid matbordet!

Evas värld sa...

Det är verkligen ett gräsligt uttryck Annika, om någonstans så är det väl vid bordet man ska prata!
Vad finns det mer för dumheter folk säger - och jag med - helt slentrianmässigt?

Jenny sa...

Jag är inte så förtjust i uttrycket "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Ibland känns det faktiskt som att man väntar förgäves. Sen är jag lite skeptisk till "Man lär sig av misstagen". Jaså, gör man?! Jag har då i alla fall upprepat ett och annat misstag i mitt liv.

Johanna Wistrand sa...

Jag älskar visdomsorden "Trägen vinner" och "Var sak har sin tid"!

Johanna Wistrand sa...

"Gå när det är som roligast" tycker jag är bra, det gör jag alltid på fest, så slipper man hamna på bedagade festbilder på Facebook...plus att man framstår som lite mystisk och självständig och odesperat :-)

Evas värld sa...

Trägen vinner, det är fint, Johanna. Det säger alltid Maria Herngren till mig när jag är för otålig. men som Jenny säger: man kan vänta för länge om tålamodet tvingas vara alltför stort.
Vem vill inte framstå som självständig, mystisk och odesperat... ska tänka på det och gå hem i tid. Men det brukar jag göra - dock mer för att jag inte gillar att vara ute sent och ta bussen hem på natten.
Var sak har sin tid, är lite som tanken att man måste välja sina krig, det gillar jag.