https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 7 december 2009

En grå dag som gjord för läsning eller hur?


Idag är en läsdag. Jag har två nya böcker. En som verkar så klok och som jag säkert återkommer till: Patricia Tudor-Sandahls Den fjärde åldern. Det är en vis kvinna som delar med sig av sina livserfarenheter.

Jag läser också Kristina Hultmans Undersökningen eller When I woke up this morning I felt so gay. Men där önskar jag att hon skrivit en personlig debattbok i stället, för boken är i alla fall i början så totalt ogestaltad att den tråkar ut mig. Inte som Louise Boijje af Gennäs Stjärnor utan svindel på liknande tema som direkt grep tag i mig.

Ja, vi får se hur den utvecklas, skriver hon att hon sitter på ett kafé måste hon berätta om vad om fanns i kafélokalen tidigare, ingen oviktig detalj syns för liten att ha med och det är så synd när ämnet är engagerande, jag drunknar i detaljer som inte intresserar mig och inte för handlingen framåt. Men jag återkommer, det kanske blir bättre!

För övrigt har jag följt Marias råd och bunkrat D-vitaminer som hon säger ska göra oss så pigga. Chi San, D-vitaminer, multivitaminer... och böcker. Vänta bara, jag blir nog pigg igen.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag har också haft en läsdag. "Sirenerna i Bagdad", som jag nyss läste ut. En gripande roman om Irakkriget.

Maria Björkman sa...

Ja, i dag blev det inte ljust över huvud taget, bättre läsdagar kan man inte ha! Ska bli intressant att höra vad du säger när du har läst ut Undersökningen, den boken står nämligen på min egen läslista. Har du samma uppfattning när du läst ut den, stryker jag den tror jag.

Jag önskar av hela mitt hjärta att du känner effekt av D-vitaminen om nån vecka, om du tar ordentlig dos varje dag. Det är D-vitamin vi lagrar genom hud och ögon när solen lyser, och den är livsviktig. Den ger oss energi, kraft och lust. Du ska se att du får tillbaka din också, jag ska koncentrera mina tankar på det!

Annika sa...

Vad härligt med en läsdag! Jag längtar till julledigheten, då hoppas jag få flera läsdagar. Har tre böcker på väg in och har beställt två till, bl.a. Glitterscenen av Monika Fagerholm. Jag undrar om den är lika bra som alla säger...

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jag har varit hemma idag (förkyld för sjuttioelfte gången den här hösten) och slukat Tålamodets sten av Atiq Rahimi. Otroligt bra bok.

Evas värld sa...

Eva, jag har lektörsläst två andra böcker av Yasmina Khadra, han är fantastisk. Jag hoppas så att hans bok om Algeriet snart ska komma. En otrolig bok.

Maria, jag känner mig redan piggare
:) bra att du skickar god karma! Återkommer om Undersökningen men den är verkligen så tråkig hittills i bemärkelsen ogestaltad.

Annika: Glitterscenen står högt på min lista. Läste du Nina Björks fantastiska kolumn om den i DN?

Ivana: Läsning är bästa trösten vid förkylning, du tipsar om en bok jag inte alls känner till, spännande!

Evas blogg sa...

Ja visst är han!

Annika sa...

Jodå Eva, jag såg Nina Björks text och det var den som fick mig att skrida till verket. Men först ska jag läsa Den amerikanska flickan tänkte jag...

Pia sa...

Läsdagar kan man aldrig få för många... och dagar som denna passar utmärkt till det. Synd bara att man jobbar hela dagarna!

Patricia Tudor-Sandahl är en klok kvinna som jag har flera tänkvärda böcker av.

Evas värld sa...

Annika: Den var sällsamt bra, Nina Björks text. Jag gillade så mycket Underbara kvinnor vid vatten av Monica Fagerholm. Diva var inte riktigt min grej men hon är härligt underfundig. Gillar henne!
Och Pia, P T-S gillar jag nästan alltid. En hel del i boken verkar bra men jag kanske inte delar den kristna syn som mer verkar genomsyra denna bok, vi får se, jag har bara just börjat!