söndag 6 december 2009

Det är när jag är som pankast jag faller för alla frestelser

Ränder och rött hår, härliga stickade plagg, så fransk. Så har jag alltid upplevt Sonia Rykiel  som har  varit en av mina favormodeskapare ända sedan jag bodde i Paris 1968.  Häromdagen var det ett program om henne i alltid intressanta Stil     

Idag, denna gråa men skönt varma dag, gick jag ut för att köpa änglahår, mossa till adventsljusstaken, ja ni vet allt sånt som en försumlig person inte hunnit med.
Men kom jag hem med dessa nyttiga saker? Nej jag strövade in på ett modehus som skyltade just med Sonia Rykiel. Hela morgonen hade jag våndats över en hemsk faktura och krav på att bygga om mitt avlopp på landet. Jag var alltså rejält pank. Det är alltid då jag faller för frestelser.  På affären hade de så vackra Sonia Rykiel-plagg. De berömda ränderna, sammetsjackor, härliga tunna silkeskjortor. Så snyggt. Jag gick ut därifrån med en påse som var vackert randig inuti och med fina sammetsgalgar med namnet Sonia Rykiel till de plagg jag inte kunde motstå. Så svag i anden är jag när jag ser något vackert. Men jag är väl inte ensam?

11 kommentarer:

Evas blogg sa...

Nej du är inte ensam :) Vad köpte du?

Granne med potatisodlaren sa...

Riktiga frestelser är livsfarliga. Jag var helt barskrapad en dag när NK hade rabatt på sitt sortiment med Sonia Rykiel. Köpte en kjol som jag hade till fint i minst tio år. Då var kjolen lika fin men jag hade vuxit runt midjan. Kjolen lever hos en kompis. Hoppas du får stort nöje av dina frestelser.

Maria Björkman sa...

Den här sidan hos dig fnissar jag lite åt, för den är så väldigt lite jag. Jag känner faktiskt inte alls igen mig! Men du är så skön i dina beskrivningar av hur du kapitulerar inför det som för dig är frestelser.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ja Eva och Eva - vi verkar vara lättfrestade vi Evor inför livets äpplen..... Jag hade också en kjol av henne, köpte den second hand och slet ut den. Det här var dock Rykiel i svenska H&M-tappning (inte så dyrt), sammetsjacka, pyjamas som man kan ha till fest... Ja lite sånt.
Maria! Full av flärd när det gäller naglar men inte för sådana här förlustelser?

Evas blogg sa...

Vilken fin beskrivning på frestelser!

Annika Estassy sa...

Ha ha, välkommen till klubben! Du hann dock före mig, jag har tänkt köpa det randiga nattlinnet man ser på annonstavlor i stan... :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Skynda skynda Annika, allt håller på att ta slut! Det var verkligen så fina saker. Men kolla H&M på nätet!

Jenny L sa...

Eva, du är helt klart inte ensam om att falla för frestelsen till impulsshopping. Här är en till! Fast just nu shoppar jag mest vackra saker till huset och inte till de redan överfulla garderoberna, som jag borde rensa ut så att jag kan köpa nya kläder. ;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny! Jag vill se din fina discokula till hus!
Det är bra att rensa, jag gjorde det tack och lov innan Vietnam så det fanns gott om plats i mina garderober, känns bra att skänka bort det man inte använder! Fast det är inte alltid lätt att skiljas från sina plagg och det är märkligt hur fort det blir fullt igen!

Jenny L sa...

Eva, du är jättevälkommen att hälsa på i min kubiskformade discokula. Ta skärgårdsbåten ut någon dag i jul vetja!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jättegärna Jenny! Maria och jag har pratat om att åka bil ut till dig...Vi hörs!