fredag 4 december 2009

Jag ska försöka gilla läget och sprida mer ljus över bloggen

Jag satt på tåget häromdagen och skrev mitt smågnälliga men uppriktigt ångestfyllda inlägg om vinter. Just när jag skrivit klart det fick jag syn på en artikel av min favoritpsykolog Anna Kåver i Kupè /detta nummer var riktigt läsvärt/. Hon utredde just julångesten på sitt vanliga kloka sätt.
Sverige är mörkt och kallt på vintern, det kan vi inte göra något åt. Men vi kan förändra vårt  förhållningssätt. Hon talade direkt till mig, tyckte jag.
Anna Kåver säger:
Gilla läget
Sänk kraven på dig själv och passa på att vila
Fånga ljuset under strålande vinterdagar.

Jag skäms lite att jag gnäller. Lovar härmed att försöka sluta för inget blir ju bättre av att jag låter mig drabbas av mörkret. Ska försöka gilla läget  (vintern) och sprida mer ljus över bloggen!

5 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Hon har rätt. En gång när vintermolnen och kylan varit ihärdig sa en äldre granne till mig: När solen kommer tar du på dig solglasögon och tittar rakt in i den. Titta allt du kan. Det är som att äta vitaminer.
Det tänker jag på varje gång det bleka solljuset kommer fram. Glo rakt in och njut!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Glo rakt in och njut! Det var det bästa jag hört på länge, det ska hädanefter bliva min melodi!

Maria Björkman sa...

Att gilla läget är underskattat. För - vad är alternativet egentligen? Jo att må dåligt. Och det är synnerligen korkat att välja att må dåligt när man kan göra något åt det "bara" genom sitt förhållningssätt.

Och du är ju en intelligent kvinna, som nu har kommit fram till att gilla läget. Bra!

Evas blogg sa...

Bra!Jag skrev ju om hur mitt förhållningssätt till vintern har förändrats. Det blir en befrielse inom en själv. Men inte gnäller du, man får tycka att allt är pest ibland. Fast jag tror att man mår så mkt bättre om man försöker se med andra ögon ibland.

Annika Estassy sa...

Först gnäller jag en stund och sedan gillar jag läget, eller snarare, jag uthärdar läget, gör det bästa av det. Men gilla det - nej dithän har jag inte kommit ännu i min utveckling! :)