https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 9 december 2009

Mer om Muminmuggen - visste ni att de är rasande dyra begagnade?

Vintage är ordet för dagen. Fina vintagekläder säljs dyrt. Själv är jag en trogen secondhandköpare som hemsökt många loppisar och marknader i min jakt på fina saker. Under en period i livet var min son ganska trött på begagnade kläder som jag glatt fyndade. Nu tror jag han upptäckt Judith man.

Jag skrev ju om Muminmuggar tidigare idag. Det visar sig att många älskar dem. Jag hade inte riktigt förstått storheten i detta innan. Jag är ju bara så kär i Mumin. Men när jag tittar på nätet inser jag att en enda liten kopp som är sådär tio år gammal kan betinga ett pris av 800-1000 kronor om den inte finns att köpa längre. Inte hade jag förstått det! Expediten på affären där jag köpte min Lilla My-mugg idag berättade om en specialedition till en jul för några år sedan som nu säljs för 1000 kronor.
 Allt detta gjorde mig förbluffad! Jag ville ju bara ha dem för att det är så härligt att välja Muminfigur efter sinnelag när man ska fika med sig själv. När man fikar med andra är det kul att se vilken mugg de väljer. Men blir inte ni förvånade över att de betingar ett så högt andrahandsvärde?

8 kommentarer:

Jane Morén sa...

Jo, jag har läst mycket annonser i min dag, i min jakt på diverse saker jag behöver, dock inte samlarmarkanden Men jag kan tänka mig att de kostar så mycket. Vad kostar en ny kopp, kanske 400 kr eller?

Granne med potatisodlaren sa...

Jo. Jag blir förvånad och glad. Lille Isak som har fått alla adventsmuggarna i födelsedagspresent, kommer kanske att bli rik...

Evas värld sa...

Jag betalade bara 169:- för mina muggar, per styck alltså, men kanske muggarna med specialmotiv är lite dyrare? Begränsad upplaga... men det viktiga är att dom är så fina. Man kan dricka allt från mjölk till kaffe.
Kul för lille Isak att han har fina muggar!

Pia sa...

Jag älskar muminfigurerna... deras härliga personligheter som alla människor kan känna igen sig i.

Tyvärr har jag inga muminmuggar, men har många ggr stått och hållit i dem. Dock köpte jag bland annat en muminmugg i doppresent till yngste barnbarnet.

Ska berätta för dottern om andrahandsvärdet så hon är rädd om grabbarnas muggar. :)

Evas blogg sa...

Ja jag hittade flera Muminmuggar på Tradera i somras men fick nästan hicka när jag såg priset! Jag som trodde att de skulle vara billigare där.

Evas värld sa...

Ja det är så lustigt, jag uppfattar dem bara som gulliga men skulle aldrig gissa att de kostade mer än hundralappen! Nu tror jag att jag ska sätta upp en egen liten Muminmugghylla så att de syns och så att alla kan välja sin mugg! Den idén gillar jag.

Evas blogg sa...

Låter som en bra idé!

Anonym sa...

Fazér muggen kostar 35.000kr, dock finns det bara 400 exemplar. Min dyraste mugg kostar 1600, den allra första sommarmuggen.