onsdag 9 december 2009

Jag väljer Muminmugg efter humör

Jag älskar verkligen Tove Janssons Muminböcker, så mycket humor och samlad klokskap. Bunkrade några nya till mitt Muminförråd av böcker förra veckan hos Alfabeta. När jag gick i ljusterapi för några år sedan tillbringade jag tiden med att lyssna till olika Muminböcker, läsa ska man inte, ögonen ska vara öppna mot ljuset, men lyssna går bra.

 Nu har jag en ny passion som jag vill ha hemma: Arabias Muminmuggar! De är så fina och jag blir uppiggad av att välja mugg enligt dagens humör. Idag har jag bestämt att jag ska köpa en Lilla My och en Mårranmugg. Lilla My har varit slutsåld hela tiden när jag velat köpa den - många fler än jag som känner sig som Lilla My ibland? Det är i alla fall ett bra julklappstips, tycker jag! En Muminbok och en mugg, passar garanterat alla åldrar!

12 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Effekten av ditt blogginlägg var att jag blev vansinnigt kaffesugen! Något för en hjärnskrynklare att ta tag i?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Fråga är då vilken mugg som passar ditt humör just idag? Att läsa Mumin är rena terapin

Anonym sa...

Tack för den fina muggen som jag använder med stort nöje.

Jane Morén sa...

Jag älskar Mumin och här hemma finns två muggar barnen fick av en släkting när de var små, de har en himla bra kvalité, ser som nya ut trots de används varje dag.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag faller ofta för Muminmuggar. Speciellt de muggar med vintermotiv som kommer till varje advent. De är en lyxkonsumtion som är oemotståndlig.

Evas blogg sa...

Dessa muggar har jag tänkt köpa men det blir aldrig av. Men som jag gillar dem! Vilken god ide´, ta mugg efter humör! Nu ska jag dricka kaffe, i en annan sorts mugg :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack kära Snusmumrik! den passar dig.

Jane - kolla mitt inlägg nummer två om Muminmuggen och vintage!

Eva vid Luleälven - härlig vardagslyxkonsumtion!

Eva i Jämtland: Här väljer vi alltid muggar efter humör, det är ett evigt funderande när vi ska dricka om vilken mugg som passar sinnesstämningen!

Jenny Lindgren sa...

Vilka fina muggar! Skulle passa alldeles utmärkt hemma hos mig också. Tror det blir till att impulsshoppa en julklapp till mig själv under lunchen i morgon.

Joel sa...

Ja, visst är muminmuggarna härliga. Så härliga att vi bestämde oss för att göra vårt projektarbete i trean om dem :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Joel! Jag blir nyfiken, kommer inte in på ditt projektarbete, kan du skicka en annan länk?

Jag har insett att det är beroendeframkallande med muggarna - jag grips att vill-ha-begär!

Joel sa...

Det blev visst fel med länken, http://www.muminmuggar.se ska det vara. Det är jag som tillsammans med en kompis startat en webbutik med muminmuggarna :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jättekul Joel! Jag har varit inne i er shop och tittat, den är fin. Nu ska jag snickra en hylla till mina muggar! Inte ska de stå gömda i skåpet.