https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 29 december 2009

Nu är glada julen slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut - men vem gör det?

Granen darrar till oroligt när den ser att jag betraktar den och försöker hålla barren! Men jag ser vad jag ser på mattan under granen, den barrar vid minsta darr. Ellen har åkt. Nu är glada julen slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut.


Men det är samma elände varje år. Vi klär den i glad gamman men när den ska kläs av står jag där ensam och sticker mig på barren och undrar hur jag ska få ut den? Barren ligger i konstiga skrymslen i månader efteråt. Den ska nu kläs av, kulorna ska förpackas i sina små konstiga lådor. och sen - ska jag baxa ut den. Förra året låg den väldigt länge på balkongen. Jag misstänker att det blir så i år också. Förlåt lilla gran!

6 kommentarer:

Var dag bär guldkorn sa...

Men julen är inte slut än. Efter nyår kommer ju Trettondagjul, sedan en vecka senare Tjugonda Knut och min mamma försökte alltid ha granen kvar till Lilla Jul som väl är nån gång i slutet av januari.
Men jag vet ... Då på landet fick vi nyhuggna granar som vi satte in kvällen innan julafton. Granen jag nu satte in dagen innan jul barrade nåt förskräckligt redan på julafton. Måntro den höggs till förra julen.

Evas värld sa...

När jag var liten drömde jag om att få ha granen kvar till min födelsedag 22 februari, det lyckades aldrig. Nä, jag får nog ha en barrig plundring!

Evas blogg sa...

Jag tycker alltid det är lite sorgligt att slänga ut granen. Tänk när den kläddes, då fanns förväntningar i luften. Flera dagar av gemenskap. Tissel och tassel om paket. Matfix och andra bestyr. Sen när allt är vardag igen. När barnen åkt iväg till sitt. Då ska allt bort och det blir så tomt och tyst. Oj, oj, oj, nu sitter jag här och får en liten blueskänsla!

Maria Björkman sa...

Ett år för en förfärlig massa år sedan (30 tror jag) hade jag en gran som aldrig barrade. Det enda som hände var att den började slå skott, och doftade underbart. Jag klädde av den, men den fick stå ända till jag fyllde år, den 7 februari. Inte ens då barrade den, men lite passé kändes den allt.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag ville bara säga att bättre granbarr i mattan till nästa jul än att plocka bort den innan tjugondagjul. Varje år saknar jag granen när vi har burit ut den. Barren ligger som en grön matta över rummet och granen slokar i sin vinterhörna. Inomhus har alla elljus släkts och det är bara januari. Fram för mer ljusdekorationer hela vintern. Jag hade några häftiga plasttulpanbuketter med lampor som jag satte i vaser i alla fönster förut. Men en dag luktade en stackars tulpan bränt och då fick de åka till soptippen. Nu har jag satt riktiga tulpaner i vaserna.
(Som en parentes jag visste det, att du är fisk och född i februari, liksom jag.)

Evas värld sa...

Jag köpte en ljusslinga med körsbärsblom i år, den kan man ha uppe tills det våras, Eva. Den är jättefin.Jag började ta ner prydnader från granen idag, då välte den i ren protest.
Jaså minsannn.. är jag en typisk fisk? Jag tror faktiskt det! It takes one to know one eller hur säger man :)