https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 21 januari 2010

Jag virkar mormorsrutor framför Mad Men i stället för att göra bokföring, så demoraliserad är jag

Vet ni att det finns en grupp på facebook som heter Mormorsrutan? Jag är med i den. jag har lånat bilden därifrån. Den drogs igång av bland andra Johanna Wistrand förstås, hon som nu bantar bort tio kilo och bloggar om det och dessutom är den flitigaste av skrivarcoacher. Däremellan stickar hon pulsvärmare och mormorsrutor. Jag hade en gullig mamma, Gulli hette hon för övrigt, som var besatt av mormorsrutor. Hon hade alltid en filt på gång. Det var nästan som en överlevnad, alla barn, alla barnbarn, skulle ha en egen filt. Vill ni veta exakt hur man virkar. Kolla här


När jag är stressad då virkar jag. Det är så lugnande. På mitt köksbord ligger hela min bokföring för 2009, jag äter på bordet i vardagsrummet. Jag borde ta itu med bokföringen, men nej, jag virkar mormorsrutor framför Mad Men i stället - så demoraliserad är jag. Jag försöker dessutom låta bli att skämmas för att jag är så lat. Försöker tänka att det är detta jag behöver och att jag virkar in många tankar i mina rutor. Vilket för övrigt är sant. När jag springer på löpbandet eller virkar, då tänker jag bra. Det är som om jag måste frikoppla kroppen, den gör något, då kommer hjärnan igång. Vad gör ni för att frikoppla kroppen från hjärnan och låta den sväva fritt ibland alla tankebubblor? Eller - gör ni så?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, en filt till mininuffen är naturligtvis viktigare är bokföring, det kan väl var och en begripa! Kram, Ylva K

Beatrice sa...

Det var så sant. Detta påminner mig om mitt bortglömda vinterprojekt, att virka en filt av mormorsrutor. Jag som inte ens har köpt garn...

Annika sa...

Du skriver om mormorsrutor och jag om mina funderingar på att sticka! Jag rensar ogräs på sommaren men saknar att jobba med händerna under vintern, därav tankarna på att börja sticka igen. Att virka framför Mad men istället för att bokföra skulle även jag göra, för att sedan få panik och bli superstressad! :)

Evas värld sa...

Eller hur, Ylva! Man måste ju prioritera rätt här i livet.

Oj Beatrice! Det är snart vår... Kanske ett sommarprojekt i stället?

Evas värld sa...

Vad roligt Annika, medan du svarade på mitt blogginlägg svarade jag på ditt! Ja virka! Det är så kul.

Cecilia N sa...

Klart du måste virka dig igenom den senaste upplevelsen.

Sen när den har funnit sin plats i dig så blir det utrymme för bokföringen.

(På tal om det där med räkningar och sånt. Har du läst Lotten idag?)

Cecilia N sa...

Hepp! Hur kunde jag glömma att gratulera dig och hela den närmaste lilla familjen?! Grattis allihopa!

Evas värld sa...

Cecilia! Tack, ja man måste ju smälta denna omstörtande upplevelse. Ska kolla Lotten.

Evas blogg sa...

Jag målar. Den bäta tänkbara sysselsättningen när jag vill skingra tankarna. Underbart! Och på sommaren rensar jag ogräs.

Jane Morén sa...

Virkning är så kul, kag viklrade mycket när jag var tio år, hela overalletr, alltid utan mäönster kläder till mina gosedjur. Dina mormorsrutor är ju konst! Verkligen fina. Tänk att du kan göra ett täcke till ditt barnbarn, vilket fint minne, med alla tankar du tänker på honom medan du virkar.

Jag kopplar bäst av genom att gå, eller när jag får vara ute och frifota, alltså fota för mitt eget höga nöjes skull, eller när jag bara sitter och tecknar. Då glömmer jag tid och rum.

Johanna Wistrand sa...

Kan du inte ta bort det där med bantandet...Tror inte jag kommer att lyckas. Det är ju så mycket svårare än jag vill tro. Lättare däremot att virka ! Men vad är en pulsvärmare för nåt?
kram!

Evas värld sa...

Johanna, med din envishet kommer du visst att lyckas. Man får tänka hur lång tid det tagit att samla på sig de förargliga extrakilona och inse att det tar tid att bli av med dem också, längre tid tyvärr! Pulsvärmare kallar jag de små fingerlösa vantar du stickar hela tiden!

Jane, det roliga med virkning är att det kan bli lite vad som helst, min mamma gjorde fina tröjor av mormorsrutor till exempel, virkat en overall har jag aldrig gjort. men en klänning!

Eva, att måla det låter härligt och rätt som det är så vill jag göra det. Rensa ogräs och jobba i trädgården är underbart annars. rejält orofördrivande!