https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 26 januari 2010

Men varför är männen i Mad Men så oinspirerande och oattraktiva?

Jag tittar på Mad Men, ja jag är alldeles uppslukad. Men jag funderar på varför alla män är så fula och oattraktiva i den serien? Utom Don då. Honom gillar jag. Men annars: vilken sorglig samling tråkmånsar i fula frisyrer och glasögon. Vad tycker ni? Jag är litet fascinerad över att manliga modeskapare nu vill använda Mad Men-modet och klä våra män i den stilen. Nja, tycker jag! Väldigt få män kan bära upp de kostymerna. Mad Men-männen har ingen chans hos mig. Jag minns de tråkiga sextiotalskläderna killarna hade. Det förförde mig inte.


Kvinnorna funderar jag också över. Vad man jobbat fantastiskt med kläderna. Jag föreställer mig att de måste ha hittat ett lager med behå-ar från femtiotalet för att åstadkomma bröstens märkliga uppåtpekande riktning. Och har ni tänkt på att kvinnorna genomgående får vara trivsamt kurviga i serien?  Som min favorit, den absolut ursnygga rödhåriga  Joan Holloway. Hon får mig att tänka på vackert kurviga kvinnor som Sophia Loren och Gina Lollobrigida, antianorektiska!

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Och nu har du fått en utmärkelse av mig :)

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, efter ett tag undrar man över vilka de är de där tjusiga dockorna som ibland visar att de är människor. Det är inte generöst. Människorna är snålt tillskurna tycker jag.

Annika sa...

Jag håller med, det är härligt att se kvinnor som är stolta över sina kurvor. Kan det vara med flit som männen har tråkigare utseende, för att visa att de inte behövde anstränga sig lika mycket - de var ju män...

Pia sa...

Jag måste uppenbarligen se något avsnitt av denna omtalade serie för att kunna kommentera Era funderingar kring densamma. :)

Evas värld sa...

Tack Eva!1

Eva Granne.. jag håller med dig, det är många som är snålt tillskurna och inte tillåts kliva ur karikatyererna. Lite mera djup och det skulle vara fantastiskt. Nu är många av människorna lite för mycket pappersdockor. Vilket inte hindrar mig från att fascinerat titta.

Annika - kanske männen såg så mycket tråkigare ut just därför ja, intressant! Och hur är det idag.

Pia, det är klart du ska titta. Det är spännande - men ganska sorgligt också hur instängda alla människor är i roller och konventioner.

Johanna Wistrand sa...

Robert Timmins i Lark Rise to Candelford, det är en snygg karl det! Ingen karl kan väl vara snygg i Mad Men-modet...
http://www.bbc.co.uk/pressoffice/images/bank/programmes_tv/drama/lark_rise/300blakley_coyle.jpg

Evas värld sa...

Misstänker att jag får ungdomsvibbar av deras kläder av det mindre behagliga slaget,Johanna. Jag ska kolla in din hjälte.