https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 15 januari 2010

Ständigt denne Greider - min favoritnallebjörn

Jag satt i läsfåtöljen och skummade DN, Göran Greider hade skrivit ett roligt inlägg om fejden mellan Arena som kallas finvänster och Daniel Suhonen på Tvärdrag. Läs här. Göran gillar att det fightas och debatteras. Samtidigt som jag läser ser jag Göran i TV4 då han frejdigt förklarar att moderaternas klassbygge rämnar och man ser hur råttorna springer ut och in. Ständigt denne Greider! Jag gillar honom skarpt.
Han har alltid intressanta synpunkter på allting, man behöver inte hålla med om allt men jag älskar frenesin i alla hans uttalanden. Det goda humöret.

Jag känner Göran sedan min tid som redaktör för Fönstret, han skrev då och då och vi hade en del samarbete med hans tidskrift Thélème.  Det var alltid kul. Göran är en av den personer jag vet som alltid pratar otroligt väl om sin fru och alltid ger henne cred för ideer - det är ovanligt.  Från den stund han berättade att de skulle få barn strålade hans ansikte alltid när han pratade om sin dotter.
Dessutom: Göran är nog den ende person under min redaktörstid som föreslagit att han ska få mindre betalt! När jag föreslog ett arvode för honom så prutade han alltid nedåt: "Nämen", muttrade han, "inte så mycket! Det har ni inte råd med!"

Så jag är Göran-fan, gillar den där radikale mannen i rutig flanellskjorta.

5 kommentarer:

Var dag bär guldkorn sa...

JAG också!!!
Absolut ett Göran-fan

Evas blogg sa...

Cred till honom!

Johanna Wistrand sa...

Jag gillar honom också!

Evas värld sa...

Denna frustande vitalitet spridd över så många områden - det är härligt!

Jenny sa...

Jag minns också honom från Föntret-tiden och har sedan dess alltid gillat honom. Han skriver bra och har oftast något klokt att säga. Trevlig är han också, och chosefri som det verkar.