https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 28 januari 2010

Undra på att jag älskar att samarbeta

Vi var ganska trötta, Annica och jag när vi träffades idag. Lite håglösa. På String var det iskallt, kylig luft läckte in genom de stora fönstren och favoritfåtöljen var osittbart trasig. Vi trevade oss fram i vår författarvärld.  Det tar sin tid att börja spåna. Först blir jag så oändligt trött. Mitt huvud känns tömt på idéer, som om det var inlindat i fetvadd. Jag måste till och med gäspa. Annica ser lika trött ut. Men så kommer en tändande gnista. Jag vet inte hur eller varifrån. Men plötsligt ser vi gemensamma bilder igen. Våra människor finns där ju, de börjar leva i vår fantasi, vad gör de egentligen idag? Vi börjar spåna. Nu har jag inte den minsta lust att gäspa och jag känner inte att det är kallt. Orden studsar mellan oss. Jamen så här kan man tänka! Vi fnissar. Jag känner mig fylld av lust och energi när jag går därifrån. Undra på att jag älskar att samarbeta!

7 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Underbart!
Det är det som är det fantastiska med samarbete, att dela, ta emot, ge, och kanske framför allt bygga på varandras tankar och idéer!
Jag älskar det.

Granne med potatisodlaren sa...

Det vore så roligt att skriva något tillsammans med en vän. Min kompis i byn skriver tillsammans med sin syster.

Victor Estby sa...

Så roligt och hoppfullt att läsa. Känner igen mig mycket. Förresten har du fått en utmärkelse. Kolla min blogg!

Evas blogg sa...

Lite så där kändes det på det möte jag var på ikväll (har skrivit om det jag också). Härlig känsla.

Evas värld sa...

Jamen det är härligt att känna hur energierna möts och det börjar gnistra!! Det är roligt och utmanande och väldigt svårt eftersom vi är så tränade till att vara oss själva nog, men om man vågar språnget är det underbart!

Victor, jag ska titta!

Jane Morén sa...

Varje gång jag läser om sådana här skrivande samarbeten känner jag en enorm längtan att få göra detsamma. Det är underbart att arbeta tillsammans i kreativa projekt. Jag har en bildkollega, vi försvinner in i världar av bilder, men jag har ingen jag skapar text med, det vore helt underbart spännande! Jag förstår verkligen ni hade en riktigt givande kreativ stund, roligt verkligen! Spännande att se vad det ska komma ur det samarbetet.

Evas värld sa...

Jane, det är alltid spännande att börja på en ny idé. Trots att vi samarbetat så länge så vet man inte när gnistan uppstår, vilken mekanism som sätter igång lusten att börja skriva igen. Det är så spännande. Och jag älskar att varva ensamskrivande med ihopskrivande!