https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 28 januari 2010

Vet ni, jag festar för litet! Nu har jag minglat och skålat för Mumin 65 år

Vet ni jag festar för litet!  Jag kanske är en stillsam person, men nu har jag varit ensam hemma för mycket med teven. De är inte bra! Min värld krymper då. Jag blir rädd. Så idag gick jag på mingel med bästa Karin och firade att Mumin fyller 65 år - otroligt men sant - Muminmannen Mark Levengood invigningstalade om hur mycket han älskar Tove Jansson, vilket jag också gör. Sedan minglade vi, tittade på originalskisser till Muminserierna, såg en massa andra Muminprylar och hade kul. Jag känner att det finns en festare i mig som fått vila för mycket.

För det är ju en ond cirkel, när man börjar vara hemma för mycket blir det hotfullt att gå ut, man stannar hemma, man har tråkigt, man blir tråkig. Det kanske inte gäller alla? Men det gäller mig.

10 kommentarer:

Jenny sa...

Jag älskar Mark Levengood! Han är ett livslevande troll. :)

Ps. Eva, titta in på min blogg, du har en utmärkelse att hämta.

Evas blogg sa...

Och mig! Fy sjutton så tråkig jag har varit den senaste tiden. Vill bara vara hemma. Men i lördags var vi på ett releaseparty och jag märkte att jag inte är så tråkig som jag tror :) Det är nog bra att komma ut och inse det ibland.

Granne med potatisodlaren sa...

Nu känner jag mig som en arg lilla My. Varför bor jag så långt bort? Tur att du kunde spana åt mig här vid älvens strand. Härligt med fest och Mumin samtidigt.

Evas värld sa...

Jenny, tack fina för dina varma rader om min blogg! Och ja Mark levengood är alldeles underbar!

Eva på Frösön, vi får skärpa oss och gå ut mer och känna att vi är så trevliga som vi faktiskt kan vara, lätt att glömma det om man är hemma för mycket :)!

Eva, kära Lilla My - så känner jag mig också ibland. Men jag tycker att du berättar om ganska mycket festligt du gör uppe i kalla Norden ändå? I alla fall så lovar jag mig själv att motverka en viss slöhet jag drabbats av - men man kanske får skylla på januari?

Annika sa...

Tänkte faktiskt på dig när jag läste att Mumin fyller 65. Det där kommer säkert Eva att uppmärksamma på något vis, tänkte jag. Så roligt att få gå på Muminkalas!

Evas värld sa...

Klart man måste Muminfesta! Mera fester! Det är mitt nya valspråk.

Jenny sa...

Haha!! Jag såg just att jag har skrivit fel. Det ska stå: "Han är ett livslevande mumintroll", inte bara "troll".

Hahaha!! Det tyckte jag var roligt! Jag skrattar fortfarande...

Annika sa...

Jenny - nu har du tullat på fredagsvinet igen... :D

Jane Morén sa...

Mingla är så kul och att mingla bland Munimtroll...det är något det! Att komma ut är ofta en riktig kraftinjektion. Men hänga framför teven också skönt.

Evas värld sa...

Jane, Lite fest och mingel måste det vara, jag blir så lätt en riktig innesittare annars! I synnerhet när det är kallt och halt ute är det svårt att locka ut mig. Men nu är det snart vår, eller hur?