https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 21 februari 2010

En alldeles vanlig söndag

Jag vaknade klockan sex och började läsa Anna Bergenströms senaste kokbok, den om efterrätter. Somnade om och drömde om otroliga tårtor. Vaknade och började maniskt baka bullar, pajer, tårtor. Tur att Elin ringde och föreslog ett avbrott i form av träning på kvartersgymmet. Och väldigt tur att jag inte ska äta upp pajerna och semlorna alldeles själv utan ha dem i morgon på födelsedagen.
Jag längtar så efter att kunna promenera längs kajen i sol, en snöfri kaj med kluckande vatten i kanalen. Men det är bara att acceptera att vintern är här, det ser ut om när jag var barn i Sundsvall.  Tids nog kommer våren.
I morgon åker min bror till Vietnam med sin familj, så härligt. Jag har just letat fram bilder av den bästa sömmerskan i Hoi An till dem. Nästan hela den garderob jag använder har hon sytt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

ah harligt nuffen att du bakar. jag blir sa avundsjuk! Men igar hade jag middag for lite vanner och lagade varldens godaste lilla maltid! Men inget bak blev det for jag ater alldeles for mycket socker anda for tillfallet om jag ska vara arlig. Det ar omojligt att inte ata choklad pa ett kontor, hur gjorde du det???? BLogga om det och fa tips till mig!!!
puss ellen

Kimselius sa...

Låter underbart, både med bakverken och din brors resa. Ingen chans att du kan få följa med?
Kramisar Kim

Evas värld sa...

I den glada forntiden åt jag semlor och choklad och var smal, nuförtiden är det inte så. Äter lite, går ändå upp. Enda som hjälper är mycket rörelse. Vi ska laga så goda måltider när du kommer hem!

Kim - brorsan firar födelsedag i mitt favoritland. Jag ville jättegärna följa med men det är alltför mycket ebb i min kassa, det är omöjligt. Han och hans M. och deras underbara Erling kommer att få så härligt, jag får återuppleva mitt favoritland genom deras rapporter. Jag bloggade från Vietnam en hel månad i höstas1

Granne med potatisodlaren sa...

Somnade ifrån surdegen. Platta bröd kom ur ugnen. God smak, härlig skorpa. Men platta. Hade tänkt baka sött också. Gav upp. Läste om dina fina semlor. Fick ny inspiration av dig. Tänker mig någon riktig Anna B skapelse.

Kimselius sa...

Synd att jag inte hade börjat följa din blogg då. Hade varit kul att läsa om Vietnam. En dag när jag inte har något att göra ska jag leta mig bakåt i ditt bloggarkiv och läsa om din vistelse.

Kramisar Kim

Evas värld sa...

Men vilken otur, Eva! Jag har inte gett mig på surdeg än.Fick för mig att baka minisemlor tills i morgon - jag är galen i semlor och jag tänkte att om dom är små...?
Nu gör jag en marängtårta för säkerhets skull. Har du Anna B:s nya efterrättsbok, den är ljuvlig! Hon har flera rätter med chokladröra i små glas, eller yoghurtröra med nötter och honung i alla vackra små glas man har... det skulle jag vilja göra också!

Evas värld sa...

Kim! Jag blir glad om du gör det! Vietnam är mitt favoritland och jag bloggade nästan varje dag när jag var där i höstas, vi var mest i Hoi An men även i Hanoi.