https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 6 februari 2010

Jag älskar att svara på listor!

Listor, jag älskar listor. Kanske ger de mig en skenbar kontroll. Jag skriver listor, svarar på listor - som nu på Lilla O  som har gjort denna  lista. 

Som läsare är jag: Snabb, ganska kritisk, numera när jag inte behöver recensera: väldigt otålig
Som bloggare är jag: Flitig och engagerad, väldigt uppfylld av de kloka kommentarer jag får och de infallsrika bloggar jag läser, njuter av mina sfäriska samtal
Senast lästa bok: Faiza Guène Sista beställningen på Balto /men längtar efter att få den franska utgåvan från Ellen i Paris, då ska jag läsa om och jämföra/, läser nu Utrensning av Sofi Oksanen och är skakad och berörd.
Senast köpta bok/böcker: Italiensk afton - maten, kulturen. musiken, lyssnar just nu på medföljande operaskivan och NJUTER!
Favoritdeckarförfattare: Patricia Higsmith, Dorothy Sayers 
Jag läser allt av: snarare jag vill läsa allt av så fort jag hinner: Marguerite Duras, Joyce Carol Oates, Faiza Guène, allt från Sekwa förlag, och mer och mer och mer
Jag läser helst inte (genre/författare): Leif GW Persson, skräck, manligt anlagda krigsböcker
Vid hyllan för fackböcker letar jag: Psykologi, böcker om mindfulness
Förutom svenska läser jag gärna på: Franska och engelska.  
Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Skriv och skriv om igen av Ylva Karlsson och Katarina Kuick, Uggla av Aase Berg, Händelser i Nya Pressen, prosadikter av Henrika Ringbom, och två böcker av Herta Müller som jag vill läsa men inte haft rätta kraften att ta itu med
Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Johan Theorins nya bok
När jag går på antikvariat letar jag alltid: Barnböcker från femtiotalet

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Barnböcker från 50-talet. De andas verkligen optimism. Det är något som är bara att ha hemma i bokhyllan.

Evas värld sa...

Ja tänk vilka fantastiska författare som gav ut sina böcker då - flera av de bästa Astrid Lindgrenböckerna till exempel men också så många andra, Edith Unnerstad, Martha Sandwall-Bergström, Åke Holmberg, Lennart Hellsing... Tänk vad jag som barn läste om mina böcker, flera gånger per år.

elin sa...

oj, jag såg inte att du redan hade gjort den här listan! Vad lustigt att vi hittade samma. Jag gillar verkligen faïza också, hon är så skarp.

elin sa...

oj, jag såg inte att du redan hade gjort den här listan! Vad lustigt att vi hittade samma. Jag gillar verkligen faïza också, hon är så skarp.

Evas värld sa...

Du vet väl att jag inte kan motstå listor och enkäter!

Lilla O sa...

Kul att du svarat, men jag kan inte ta åt mig äran. Listan kommer från En full bokhylla är en rikedom som håller i ett pocketutbyte.