https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 14 februari 2010

Jag är emot att Sverige skickar soldater till Afghanistan

Jag förstår inte varför Sverige skickar soldater till Afghanistan. Jag är emot det.  Det är inte på det sättet vi hjälper kvinnorna och barnen i Afghanistan. Kriget som USA bedriver där nu mot terrorism sägs vara bland annat för att ge stöd åt kvinnorna. Det tror jag inte på. Lika litet som jag trodde att USA dödade folket i Vietnam för demokratins skull, krassa maktpolitiska skäl ligger bakom som i alla krig. Det är smärtsamt att läsa om kriget som pågår, om människornas lidanden där och om de unga svenska soldaterna som dödades. Men  Sverige ska inte skicka soldater dit. För den fruktansvärda summa pengar soldaterna kostar kunde vi ge stöd till folket där så som Sverige tidigare gjort, det behövs sjukvård, utbildning, flyktingstöd. Men inte soldater. Läs utmärkta artiklar av Åsa Linderborg här och  här

4 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Håller med.

Granne med potatisodlaren sa...

Min fd kollega Lotta Gröning berättade att vi ska gå med gula band för att stödja svenska soldater som arbetar i Afghanistan. Ja, de är där som ett arbete de valt.
Nu förstår jag inte varför vi är där om vi inte satsar på att utveckla landet. Skulle vi satsa energi och pengar på utbildning, odlingsteknik, sjukvård och annat de behöver kunde jag förstå att vi satsade på säkerhet. Nu hjälper vi en korrupt regim och stormakter att hålla vanliga människor under burkan både bildligt och bokstavligt.

KaosJenny sa...

Jag tycker inte heller vi borde skicka soldater till Afghanistan... Känns som ett olustigt sätt att ge stöd, borde finnas bättre sätt.

Evas värld sa...

Granne, Jenny och Matilda! Det känns som ett olustigt sätt att bli inblandad i ett krig som inte är lösningen på de problem som Afghanistan har. Jag ställer inte upp på den hemliga agenda som säkert finns för kriget men som skyms av tal om viktiga principer att försvara. Tyckte både Åsa L:s artiklar och Jan Guillous var bra.