https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 7 mars 2010

Jag gillar dialog mer än monolog så jag välkomnar kommentarer på min blogg

Bodil Malmsten, här,  skriver ett inlägg om:  "Varför de visa inte har någon kommentarer på sina hemsidor, visa personer som Richard Dawson och Theodore Dalrymple och jag", skriver hon. Hon länkar till ett intressant av inlägg av Theodore D - som dock tillåter kommentarer i alla fall på det inlägget.
Jag antar att BM menar både hemsida och blogg? Jag har full respekt för att Bodil M - kanske drabbad av illvilja och elaka kommentarer - inte vill låta någon ge sina synpunkter på hennes inlägg på bloggen. Men jag menar att det är synd - mest för henne ändå - att det blivit så. Jag har hittills haft cirka 70 000 läsare av min blogg och jag har i stort sett aldrig fått  otrevliga kommentarer. däremot kloka, roliga, underfundiga. Ljuvlig respons på det jag skrivit om, diskuterande, debatterande passionerade svar.
De enda två gånger jag fått märkliga anonyma inlägg var när jag skrev kritiskt om riskkapitalisten Sundkvist i Jämtland och när jag hyllade filmen om Farah Diba. De anonyma oförskämda inläggen tog jag inte in, det är ju min frihet som bloggägare. Annars vill jag gärna tacka mina kloka kommentatorer och jag är så glad att jag varit vis nog att tillåta kommentarer. Men som sagt - all respekt för den som inte vill. Jag menar bara att det inte är en fråga om vishet utan kanske mer om tid och tålamod och ett visst mått av nyfikenhet på vad andra tänker. Jag gillar dialog bättre än monolog.

13 kommentarer:

Monica sa...

Undrar vad du skrev om Farah Diba. Men den filmen var verkligen intressant och då menar jag just Farah Diba. Hon gav ett så otroligt starkt intryck och visade så mycket insikt och intelligens. Var intressant att den filmen blev gjord och det var ju fleras förtjänst men jag tycker hon visade väldigt mycket generositet och öppenhet, tolerans också, hon bjöd på mycket fast hon inte bemöttes helt ärligt, hon stod över det. Det här kanske du också får behålla för dig själv:-)

Evas värld sa...

Hej Monica - ja jag tyckte att det var ett så fascinerande möte också mellan två kvinnor med så olika bakgrund som ändå blev vänner! Vi får se vad som händer nu! Jag får då och då långt efteråt konstiga inlägg med obegripliga länkar just till det jag skrev om filmen,.

KaosJenny sa...

Mm, för mig känns det som om kommentarer på bloggtankarna verkligen är bonus... ett sätt att kommunicera lite när man har tid. Är förstås kanske annars om man är rikskänd. Utan kommentarer hade jag nog skrivit dagbok eller en bok Kram

Evas värld sa...

Jenny! Det kanske blir en bok också? För mig är bloggen en glugg ut mot världen i den ganska ensamma skrivartillvaron. Och det vore ju tråkigt att sitta i gluggen och vinka om ingen någonsin vinkade tillbaka!

Anonym sa...

saklart det inte handlar om vishet, du ar ju visast i varlden. Alskar dig och ar sa glad och lycklig att jag har dig mamma!!!!!!!!! ellen

Anneli sa...

Jag tycker att kontakten med dem som läser min blogg är oerhört viktig annars blir det ju lite som att prata med en vägg:)
/Anneli

Evas värld sa...

Ellen, inget gör mig gladare än din kommentar. Hoppas allt blir lyckat idag med dina Kvinnodagsprojekt! Älskar dig.

Anneli - ja visst är det så, det är kontakten med andra jag längtar efter, inte bara att delge världen mina åsikter! Ha en bra kvinnodag!

Jane Morén sa...

Jag håller med, det är kommentarerna som inspirera mig att fortsätta blogga.

Evas värld sa...

Så tycker jag också Jane, annars skulle jag nog bara skriva för mig själv och det vore inte lika kul!

Evas blogg sa...

Håller med er, kommentarerna är en fin kommunikation till de inlägg man gör. En insirationskälla för det mesta.

Evas värld sa...

Så är det Eva, jag saknar dina kommentarer om du är borta från bloggen ett tag!

Annika sa...

Jag läste också BM:s inlägg och blev lite fundersam; jag skulle tycka att det var urtråkigt att aldrig få en enda reaktion på det jag skriver. Men det kanske hon får på andra sätt? Och med en kommentargranskning som du har kan man lätt rensa bort skräpet.

Evas värld sa...

Annika, jo, jag blev lite fundersam över varför det var så vist... men var och en blir salig på sitt sätt. Jag älskar den kommunikation vi har på bloggen, den gör mig visare!
Har du inte kommentarsgransking? Jag skulle inte våga låta inläggen gå rakt in på bloggen.