https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 17 april 2010

Härligt sockerchocksparty med kul presentidé

Miriam har fått ny lägenhet genom Bostadsförmedlingen. Det firade vi ikväll. Hon har bakat helt galet mycket - det var minst tio fantastiska tårtor på bordet. Vilken trevlig sockerchocksfest! Där var mostrar, vänner, deras mammor och systrar, en och annan bebis, kompisens fd pojkvän - och alla mumsade vi som galningar. Jag gillar verkligen fester där det är människor i alla åldrar! Jag måste förresten be Miriam om receptet på grädd-dajm-marängtårtan till vår kokbok.
"Ta med en tekopp och ett fat om ni vill ha något att äta på och ge en inflyttningspresent!" föreslog hon. Väldigt bra idé. Nu har hon en fantastisk - och mångskiftande - teservis. Av mig fick hon fat och mugg i serien  Mon amie - de tekopparna hade jag på sextiotalet men alla är trasiga, finns bara ett fat kvar. Kul att de är i nyproduktion.

7 kommentarer:

Linn sa...

Vilken härlig idé! Nu önskar jag att jag själv skulle flytta så jag kunde stjäla den. Men kanske behöver jag inte flytta för det...

Granne med potatisodlaren sa...

Både goda tårtor och goda presentidéer och härliga gäster. Det var en trevlig lördag.

Evas värld sa...

Linn! Det finns alltid anledningar att fira...

Kul idé, Eva. Ett ovanligt trevligt party måste jag säga.

Kimselius sa...

Vilken underbar idé att bjuda hem folk och be de ta med kopp och fat. Älskar motiven på din mugg och fat. Älskar även tårta och blev så sugen på det nu. Längtar till min födelsedag för då får jag bestämma tårta och jag har en specialare som jag bara äter på min födelsedag: Chokladmousse-tårta. Sagolikt god!
Åh, vad sugen jag blev nu, Tur att det bara är två veckor kvar till min födelsedag. Kramisar Kim

carina@pocolococreativo sa...

Alldeles perfekt idé! Jag var väldigt besatt av gamla koppar och fat en gång i tiden, och det passade ju bra eftersom det ofta fanns enstaka och överlevande sådana på loppis, antikaffärer osv. Jag brukade duka med alla när det var födelsedag och fest, och det var jätteroligt att se vem som valde vilken kopp! Personlighetstest liksom!

Evas värld sa...

Kim! Choklamoussetårta kan jag aldrig säga nej till! Då får du festa loss om två veckor. På födelsedagen är alla kalorier tilåtna.

Carina, visst är det en söt idé! Och det var allt från designkoppar till överdådigt blommande och till och med en Victoriamugg! Det är förresten samma med Muminmuggarna jag har - det är så kul att se vem som tar vilken mugg.

carina@pocolococreativo sa...

Man kan bli överraskad ibland, jag minns ett tillfälle, en god vän - stor och väldigt mycket man - han tog en så fin och tunn och sirlig gammal vågig Rörstrandkopp i beige och guld!