https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 9 oktober 2010

Livet som pank och fågelfri

Brödet tog slut i morse, men vi åt quionoagröt med päron efter vår morgonpromenad längs kajen, blå himmel, sol! Gott med gröt. Familjemiddag med den sista kycklingen i frysen - en helt underbar Coq au vin i lergryta blev det ikväll. Lergrytan har länge legat bortglömd och samlat damm på en hylla, den är ju underbr att laga mat i.
Eftersom vi inte har så mycket i kylskåpet nu passade vi på att städa. När man är två glada typer är allting kul. Till och med att skrubba kylskåpet rent och skura badrummet minutiöst. 
En bra lördag helt enkelt.
Och snart kommer det bästa: Jag ska njuta av Nina Bouraouis Kärlekens geografi som jag fick av Elin i present idag. Som jag längtat efter att läsa den boken!

4 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Ibland behöver vi rensa skafferi och frys och upptäcka att det kan bli en hel del ovanliga kombinationer till middag. Kram Kim

Evas värld sa...

Kim, man får ju utmana sin matfantasi ibland!

Jenny Lindgren sa...

Coq au vin i lergryta av sista kycklingen i frysen... Så härligt matkreativt det låter!

Evas värld sa...

Jenny: Ellen och jag njuter av våra matidéer - man får helt enkelt bli uppfinningsrik. Nu börjar det bli ganska tomt i skåpen och se där - då var det desto lättare att skrubba kylskåpet helt blankt och fint.