https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 24 november 2010

Hur hanterar ni resestressen?

Det är lustigt att man aldrig vänjer sig.... Jag borde ju ha all rutin när det gäller att packa och dra iväg. I stället blir jag dan innan avfärd alldeles passiviserad, jag drar runt och lyfter i kläder som jag kanske vill ha med. Jag gör en minimal packningslista som jag sedan inte följer. Konstiga aldrig annars använda plagg åker ner i väskan och upp igen.
Vi har väl alla olika sätt att hantera stress och jag antar att det här är mitt, jag är inte riktigt kontaktbar, jag är lite vimsig och väldigt osorterad. Sover inte på nätterna utan rymmer in i böckernas värld .
Ibland tänker jag: Flyget från Arlanda till Doha i Quatar till Bangkok och sedan landar jag i Hanoi... lång resa. Den tanken jagar jag bort och koncentrerar mig på något annat.
Men när jag åker till Vietnam känner jag också en slags lycka. Oftast annars så brukar jag dagen innan djupt ångra att jag hittade på något så dumt som att resa iväg. Men det gör jag inte just nu i alla fall.

8 kommentarer:

Den besatta sa...

Jag måste säga att jag känner igen mig... Åker till Gambia om en vecka och tycker mest nu att det är dålig timing och att jag inte har tid, samtidigt som jag verkligen längtar efter sol, värme och lugn. Packningen förtränger jag och vet att sista kvällen kommer att bli löjligt sen :-) Önskar dig en underbar resa!
/Kiki

KaosJenny sa...

Åh, jag gör nog som du ungefär... virrar, sover för lite och tänker att på flyget, då... Kruxet är ju vad man ska göra av barnen när man virrar omkring ;-) Ha det så bra där borta... Kram

cruella sa...

Jag förbereder genom att tvätta och skriva listor på det viktigaste. Sen blir det lite som det blir, jag brukar packa på max en timme oavsett om jag ska till Jämtland ett par dagar eller bila i USA i tre veckor...

Ha en riktigt fin resa! Åker du ensam?

Annika sa...

Jag är alltid ute i sista stunden, packar mitt i natten och tycker inte att jag har någonting att packa - alla kläder känns fel. När jag väl lägger mig kan jag inte somna eftersom jag är rädd att försova mig vilket aldrig inträffat så rädslan är obefogad.

Evas blogg sa...

Känner igen mig. Och just nu sitter du antagligen på flyget. Nu önskar jag dig en jättefin resa i ditt kära Vietnam. Kram!

Jane Morén sa...

Jag är helsnurrig och kan drabbas av valnoja. Jag kan helt enkelt inte välja, kastas från det ena valet till det andra, vad ska jag packa, till jag nästan är gråtfärdig. När jag skriver den här kommentaren är du nog redan på väg, så trevlig resa Eva.
P.S Det ser ut att bli en snörik och kall period. Härligt för mig men du har det bäst i värmen, eller hur?;-)

Kersti G sa...

Låter bra. Vid det här laget är du kanske framme. Njut!! Insup atmosfären och gläds åt vänliga människor och delikat mat!
Kram

Evas värld sa...

Nu har jag landat med mitt förvirrade bagage efter lång resa.
Jag ska njuta Kersti! jag lovar.

Jane, jag går omkring i mina sandaler, barbent, behöver jag säga mer :)

Tack Eva!

Annika jag är alltid livrädd för att försova mig - och komma för sent i största allmänhet fast jag heller aldrig gör det!

Cruella vad vore livet utan listor.
jag listar allt!

Jenny! jag har ju inte barnen att skylla på längre, dessutom har simultankapaciteten allvarligt försämrats... virrig är jag!

Kiki, Gambia och sol kan bara inte bli fel i december! Låter härligt och borde vara lättpackat, sarong och baddräkt? Fast jag vet hur snurrig jag är när jag funderar på vad-som-kan-vara-bra-att-ha...