https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 3 november 2010

Var ska mitt fokus ligga?

Fötterna halkar i våta löv när vi promenerar längs kajen i regnet. Igår var mina tankar fyllda av spretiga praktiska funderingar. Idag vill jag fokusera på viktiga saker jag vill skriva. I mitt huvud finns ett citat Ellen gav mig: "At the end of the day you can either focus on what´s tearing you apart or on what´s holding you together".
Jag tänker på hur lätt negativa tankar, känslor av misslyckande och brister, får fäste och verkligen sliter sönder. Jag vill sträva efter att styra om de tankarna. Det gäller mitt förhållningssätt till mig själv, men det gäller också i relationer, i familjer.
Jag vill somna försonad varje kväll  - tillitsfull och trygg i förvissning om att det är mer som håller mig samman, som håller oss samman - än som sliter oss, mig itu.

7 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Väldigt bra citat!

Evas värld sa...

Javisst ger det mycket att tänka på!

Granne med potatisodlaren sa...

Du har helt rätt. Man ska aldrig sova innan man har rett ut det som gör att vi blir lite sura på varann. Då är allt mycket lättare att klara av.

Evas värld sa...

Så är det Eva Granne. Det är också viktigt att själv sammanfatta sin dag - om man nu lever ensam - och försöka se att det trots allt kanske är mer som är bra än vad man ibland ser....

Jenny Lindgren sa...

Hälsa Ellen och tacka för ett bra citat. Det ska jag ta med mig när jag går och lägger mig i kväll.

Evas värld sa...

Bra Jenny! Jag tog också till mig det citatet!

Pia sa...

Vilket underbart vackert citat! Tar det till mig och låter det följa mina dagar!