lördag 18 december 2010

Vad har Helvetesköket för grobianer till vakter?

 Ibland tänker jag att jag lever ett alltför stillsamt liv i mitt hem, ibland inser jag dock hur bra jag har det som trivs just med det. Det är mycket jag slipper.
En historia ur verkligheten:
Igår var  en ung vän till mig på julfest på jobbet, sedan fortsatte festandet runt Stureplan. Sent på natten upptäckte vännen att hennes mobil blivit stulen - och det är katastrof. Hon letade desperat efter sina kläder på Helvetesköket, som krogen så talande heter på ett ungefär, för att gå hem. Några synnerligen berusade gäster blev irriterade på hennes letande efter ytterkläderna och en kvinna gav henne en smäll över munnen. Tårarna som redan rann efter förlust av mobilen flödade nu över och hon bad om hjälp av vakten. Det fick hon inte. I stället lyfte vakten ut henne från krogen - utan kappa och halsduk i svinkalla natten. Hon åkte hem i taxi i tunn klänning utan mobil, otröstligt gråtande.
Vad är det för grobianer till vakter på Hells Kitchen?
Varför får en sådan krog utskänkningstillstånd och nattöppettillstånd?
Dra in det!

8 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Det är ju åt helvete.
Lätt att komma ihåg vilken krog man ska undvika, dock!

Monica sa...

Fy så bara rent hemskt, stackars stackars. Tänker sen att "tur" det inte hände ännu mer. Ska det vara så? Att det är farligt att vara ute? Pga av dels folk men anställd personal? Tänkte på tjejen där i ungdomsförbundet, hennes skador som var rätt obehagliga, men som blev dömd själv.....Och en liten kille som firade sin student, (han var liten p g a sin sjukdom) han var/är allvarligt sjuk och åt mediciner, det feltolkades och han ställdes på gatan av personal ensam. Hade inte en klasskamrat gått ut och tagit taxi med honom hade han dött.

Anonym sa...

Eva, det låter helt sjukt. Och tyvärr verklighet.

Annika Estassy sa...

Usch så bedrövligt. Kan man inte anmäla sånt? Något måste man väl kunna göra, eller?

Jane Morén sa...

Vilken hemsk händelse! Borde anmälas.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hell´s Kitchen borde stängas. Vidriga vakter. Händelsen polisanmäls men det enda de bryr sig om på ett sånt ställe är väl indraget tillstånd för alkoholservering. Det går inte ens att ringa dit för övrigt.

Evas blogg sa...

Vansinne! Om flera har liknande erfarenheter borde de gå samman och få till stånd en anmälan. Sådana krogar borde inte få finnas.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva: Nä den borde stängas bums!