https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 25 januari 2011

En semla om dagen - vilken fluffig dröm!

Just som jag läste underbara Carinas inlägg om semlebak i Dominikanska republiken kom Elin hem med årets första semla till mig och Ellen. Jag var tvungen att sätta tänderna i den innan jag tog bilden. Nu är den uppäten med kanel och het mjölk och jag känner att jag skulle vara en snäll och lycklig människa om jag fick äta en semla om dagen!

14 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag har precis vispad grädde till kvällens semla. Vad kul att även du äter semlan med kanel och varm mjölk, det är så en semla ska ätas :)

Annika sa...

Även jag åt min första semla idag! Dock utan mjölk och kanel...

Jane Morén sa...

Ja, vad gott! Själv tänker jag aldrig på semlor förrän det blir februari, som att man inte får äta dem innan dess. Jag skulle kunna ät minst en semla om dagen, det är så supersupersupergott! Och jag bakar dem gärna själv.

Anneli sa...

Semlor är inte min grej så jag väljer nog något annat :)

Evas värld sa...

Men Anneli, vad ersätter en semla i ditt liv???

Jane, jag minns min mammas hembakade semlor... oj oj oj

Eva och Annika, är det kanske någon slags premiärdag idag eftersom både vi alla tre smaskade i oss semlor - som absolut är bäst med het mjölk och kanel :)

carina@pocolococreativo sa...

Gulle dig! Mina semlor såg ungefär ut så där som på din bild, men de smakade annorlunda ;-)

Evas blogg sa...

En semla om dagen, värmer lilla magen (eller stora:).

cruella sa...

Det fanns en tid i mitt liv då jag verkligen åt en semla om dagen, största sorten med massor av allt, när det var rätt tid. Men det var när jag födde och ammade som värst, i rasande fart *s*. Undrar hur det skulle gå nu...

Evas värld sa...

Cruella, när jag ammade åt jag semlor, och dixiekola. Vi hade en period på tidningen där jag var också då vi frossade.... Nu skulle nog semlan snabbt sätta sig i lilla midjan och det vill jag inte, så det blir sällsynta underbara tillfällen!

Man skulle baka dem som du Carina, göra semledagen till en fest. Min mamma brukade baka fyra semlor var till oss i familjen varje semle-tisdag... Fyra stycken, och dom åt vi glatt upp! Dessutom var jag då smal som en pinne... Ljuva tider!

Anneli sa...

Åh, det är så mycket som ersätter semlan att det både räcker och blir över :)

*P* sa...

Det låter SÅ gott! Måste dock erkänna att jag aldrig ätit semlan som du gör. Fastlagsbullen [ja, så säger vi där jag bor] avnjutes som den är. Men nu är jag faktiskt sugen på att testa ditt sätt. Hetvägg kallas det väl?

Evas värld sa...

Anneli :)

P - testa, det är något av det godaste jag vet!

englundskan sa...

Har just ätit årets första, stor var den och jag lär få leva med den resten av kvällen. Det blir nog årets enda.
För ett par år sedan åt Karin och jag varsin semla någonstans på Söder, de var stora som femkronor. Det känns mera lagom nu.

Evas värld sa...

Englundskan, de små semlorna är bättre för samvete och midja!!!