https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 28 januari 2011

Håller med DN om kritiken mot Bildt

Det är väl inte så ofta jag jublar över en ledare i DN och håller med och citerar. Men det gör jag idag när de skriver om Bildts idiotiska politik under rubriken Diplomatisk randstat. För det är vad som händer när Bildt i rasande fart vill stänga ner ambassad efter ambassad. I synnerhet kanske sådana som ligger i länder han har en långvarig politisk motvilja emot. Hur kan man stänga ambassaderna i Angola och Vietnam? Det är ofattbart. Bildt valde att kommentera världsnyheten om utvecklingen i Tunisien på Twitter, noterar DN syrligt och avslutar: "Statsminister Fredrik Reinfeldt har påpekat att Carl Bildt är en "mycket närvarande utrikesminister". Beskrivningen kanske är korrekt ifråga om sociala medier. När det gäller diplomatisk närvaro är Sverige på god väg att förvandlas till en randstat."
Byt ut Bildt mot en utrikesminister som inser att svensk närvaro i världen är mer än Bildts twittrande och blogg. Innan vi blir den randstat han gör oss till med sin omdömeslösa politik.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag håller med dig!
A.

Granne med potatisodlaren sa...

Vem är C B som vet allt? Hoppas på att det finns mer klokskap i den övriga regeringen. Senaste statistiken visar att det bara finns 12 000 företag i Sverige som exporterar, kanske fler ambassader behövs för att höja exporten?

Evas värld sa...

Ja det är korkat ur så många aspekter att dra ner på Sveriges ambassader i världen. Det räcker som sagt inte med att CB twittrar!

Lise sa...

Men ambassad-nedragningen kommer väl till stor del som en effekt av vänsterjuntans och SD:s gemensamma beslut om att tvinga på regeringskansliet besparingar?

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, beslutet i riksdagen pekade ju ut ambassaderna som främsta sparobjekt, eller? Det förbjöd väl att regeringen sparade på alla politiska tjänstemäm med fantasilöner som flyter fram längs med Drottningggatan?

Evas värld sa...

Lise, valet av vad som ska skäras ner fattades av CB. utifrån mörkblå värderingar, utan insikt om ambassadernas betydelse, arrogant som alltid, CB. Maktfullkomlig.

Eva Granne, underbar analys som jag helt instämmer i. Det finns mycket att spara på om den viljan finns :)