https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 24 maj 2011

Kloka unga läsare

En väldigt trevlig sak med att skriva för barn och ungdom är att jag får så fina  brev. Ibland vill de ha svar på frågor, ibland ska de hålla föredrag i skolan eller skriva en recension av någon av mina böcker. Då kanske de inte nöjer sig med informationen på nätet utan de skriver direkt till mig. Just ikväll har jag svarat på så roliga och intelligenta frågor från Feben i Göteborg, hon går i sjuan och har läst Frusna ögonblick som kanske är den bok jag skrivit som ligger närmast mig själv. Hon tvingar mig verkligen med sina frågor att tänka till och fundera kring varför jag skriver, hur jag arbetar och tänker i mitt författarskap. Nu hoppas jag Febens lärare ska inse hur mycket arbete hon lägger ner och hur engagerad och kunnig hon är!

4 kommentarer:

Jane Morén sa...

Åh vad roligt Eva. Jag har en gång blivit intervjuad på ett sådant sätt att jag har fått tänka till om mitt skrivande, det var superkul! Jag blir intresserad av att läsa Frusna ögonblick också.

Kim M. Kimselius sa...

Visst är det underbart med dessa läsarbrev och alla frågor. Ibland får man verkligen tänka till innan man svarar. Och det känns att även frågeställaren har tänkt till och inte bara ställer standardfrågor, DET är kul! Frusna ögonblick, en bok jag har missat?!
Kram Kim

Feben sa...

Åh herregud vad glad jag blir!! Du är så snäll.. tack tack för att jag får intervjuva dig, blir grymt glad för inlägget.. Tack du gjorde min kväll och jag skall verkligen visa detta för klassen i redovisningen! Trodde verkligen inte du skulle svara samma kväll, blev lite små orolig för jag fick veta idag att jag skall redovisa på fredag.. Tack så mycket igen! ♥♥♥♥♥♥♥

Evas värld sa...

Jane visst är frågor som får en att tänka till så nyttiga och bra!

Kim, så mycket som du är ute förstår jag att du träffar många underbara elever! Frusna ögonblick är min egen favoritbok.

Feben, nu håller jag tummarna för att ditt föredrag går riktigt bra! Kram!