https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 28 juni 2011

Jag fixar och pysslar, solstolen lockar inte


Tog Silverö in för ett snabbesök i stan. Inte heller så dumt. Prunkande blommor på balkongen, de har inte torkat ut. Sommarstämning av övergivenhet i lägenheten. Alla kaffeapparater är ute på ön. Jag skriver ut ett manus, det var en av anledningarna till att jag åkte in. Men idag på landet ville jag inte skriva. Jag ville göra just det jag gjorde. Flytta plank, skruva ihop en skottkärra, plantera en solros. Svära över en mördarsnigel som attackerat min clematis. Jag lufsade runt och pysslade. Det är just vad jag vill göra. Solstol och stillasittande lockar mig inte. Jag sitter en kort stund, ser något jag måste göra - och hoppar upp igen. Här i stan sjönk jag ihop framför teven en stund, så meningslöst det känns. På ön sätter jag aldrig på min TV, lyssnar bara på P1 och musik.
Idag letade jag en humlestång och tänkte på min pappa. Han hade alltid humle men jag har vanvårdat min. Nu försökte jag - men inte blev den snygg, min humlestång. Ett provisorium. Jag har varit i stan några timmar men längtar redan ut.

5 kommentarer:

Beatrice sa...

Jag längtar till stillasittande och solsto. Men det är kanske mer symboliskt då jag vet att när jag väl har tid att sitta, så pysslar och plockar jag likt dig. Men så är ju också det avkoppling och njutning.
Jag längtar till semester, ledighet och tid till reflektion, det är vad jag behöver just nu.

Granne med potatisodlaren sa...

Skynda dig ut. Idag är det kanske årets varmaste dag. Det känns redan som om rötmånaden är här.

Karin sa...

Det är något visst med stämningen sommartomma lägenheter i stan. Hjalmar Söderbergskt, på något sätt, men jag vet inte varför. Den allvarsamma leken? Eller?

Cecilia N sa...

Jag försökte pyssla om mina luktärter och guida dem till en snörspaljé som jag "redan" satte upp minuterna innan.
Men fast detta inte höll på en halvtimme ens fick jag spunk och gick in.

Visst är det väl trist att man längtar efter varm sommar på vintern och när den kommer så klarar man inte av den?
(man = jag, kanske någon mer?)

Evas blogg sa...

Jag var också hem till en sommartom lägenhet idag. Bara för en kort stund. Och jag ler igenkännande när du skriver om att sitta i solstolen och sen studsa upp efter en kort stund. Jag är precis likadan. Alltid finns det nåt att pyssla med. Ha det så fint i din sommarvärld!