https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 12 november 2011

Ge fantasin luft och vingar

Ibland säger folk till mig: Varifrån får du dina idéer?
Ibland säger elever i skolorna: Jag har ingen fantasi.
Idéer har vi alla. Det gäller att locka fram dem. Fantasi har vi alla om den får luft och vingar. Ju mer vi får möjlighet att använda vår fantasi desto lättare blir det att flyga.
Ni skulle ha sett de fyra sjätteklasserna i Nacka vi träffade, Annica och jag, i onsdags. Vi hade deckarskola med dem. Det är kul! I fyra klasser skapade vi intriger till en deckare nära dessa barns egen verklighet. De kommer på fantastiska historier. De har idéer, de har fantasi. Precis som vi alla. När börjar denna plågsamma nedbrytning av tanken på allas fantasi, allas möjlighet att drömma. Vem bär ansvaret?

En av de bästa sakerna som händer med våra deckarskolor är att lärarna ofta efteråt säger: Men vad kul, det var andra barn som pratade mest denna lektion, helt andra barn som utvecklade tankar kring intrigen än de barn som brukar höras.

3 kommentarer:

KaosJenny sa...

Vad härligt att ni åker runt och lockar fram ideer. Och det är väl logiskt att det blir andra barn som pratar när ni är där... Såna där barn som har ett rikt fantasiliv :-)

Evas värld sa...

Ja - och det är så kul när det lyser i deras ögon när deras idéer får gehör!

Anonym sa...

så himla bra, viktigt och härligt mamma! ellen