https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 22 december 2011

Det hör till julen att laga och fixa mat och godis

Pepparkaksdegen blev lite lös. Fikonmarmeladen däremot för hård. Saffransskorporna är på gång och jag har gjort min andra omgång god fransk kola à la Eva. Den första gick åt fort.
Vi har knytis här på julafton så i morgon ska vi i vårt hem fixa laxen medan E och ML gör skinka och revbensspjäll. Allt kan köpas färdigt men det är inte lika kul. De jular då jag ingenting gjort själv utan bara köpt julklappar känns lite fattiga hur mycket klapparna än kostat. Det egna skapandet och lagandet måste till också. Eller vad tycker du?

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Håller med dig. Det är en del av själva julen tycker jag. I alla fall för mig som har gott om tid. Alla härliga juldofter som fyller köket, det är något alldeles speciellt. Och så blir det så mycket godare när man gör det själv. Önskar dig en fin jul Eva!

Karin Fransson sa...

Har just lagat Jansson och njuter av doften som sprider sig i hela huset. Visst är det värdefullt med det hemlagade!

Evas värld sa...

Karin! Det låter gott. Jag är tyvärr inte så bra på just Jansson :)

Evas värld sa...

Eva!! Jag tror du är jätteduktig på allt gott som hör julen till! Det är besynnerligt det där med att ha tid. Egentligen har jag det men det är som om tiden rinner mellan mina fingrar, jag tycker aldrig jag hinner så mycket som jag vill och borde...
Önskar dig också en fin och härlig och kärleksfull jul!
Kram
Eva

Evas blogg sa...

Tack ska du ha! Jag gillar att fixa och dona och utan stress känns det fint. Men jag känner igen mig i att tiden rinner iväg, hittar på så mycket annat emellanåt. Kram!