https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 10 januari 2012

Är du ett lejon, en vildhäst, en älg eller kanske en apa när du ser dig själv som ett djur?

Jag hade en arbetskamrat en gång som alltid såg människor som djur. Själv tyckte hon nästan det var lite pinsamt och hon vägrade säga vilka djur vi var, hon gick bara med på att säga om det var rätt eller inte det vi gissade.
Hon kunde  däremot berätta vilka djur hon såg i andra arbetskamrater och det var ofta (men inte alltid)  träffsäkert.
Min vän M hävdade alltid då att hon var en älg, och hon fick rätt av arbetskamraten, hon hade just sett en älg. Just det höll jag dock aldrig med om. Efter några år så skiftade min väns  djurbild och hon blev en vildhäst i stället i sina egna ögon - en perfekt bild av henne, tyckte jag.
Varför tänker jag på djurbilder? Jo, min vän Jane Morén skickade igår en kommentar till mig när jag skrev om hur svårt jag har att komma igång. Den var så bra att jag vill blogga om den. Så här skrev kloka Jane: Inom konsten pratar man om leoparden. Att en konstnär ibland träder in i ett tillstånd som för betraktaren kan te sig som att han eller hon gör absolut ingenting, men det är i den fasen som konstnären jobbar inuti utan att vara medveten om det. De där perioderna är helt nödvändiga annars blir det ingen konst!
De orden tar jag till mig. Jag tänkte på mig själv som en leopard som vilar i djungeln igår när jag inte kunde sova och kände hur de stressade musklerna i min kropp slappnade av .
Vad jag trodde att min arbetskamrat tänkte om min djurbild? Ett lejon. Det var självklart för mig och det var det för henne också.
Men vad ser du dig själv som? Vildhäst, apa, lejon, hund?? Berätta!

10 kommentarer:

cruella sa...

Jag ser mig som en katt men det är nog mer ett önsketänkande. Äta, jaga, smyga och sova massor. Helt ångestfritt.

Trillingnöten sa...

Åh vad intressant det här var! Jag vet faktiskt inte vilket djur jag skulle vara...en hund kanske? Lojal och trofast, men kan ändå bita ifrån om det behövs!

Jane Morén sa...

Jag är nog en häst för att jag gillar att ge mig av ut över prärien, för att jag har koll på allt som händer (vaksam), gillar att ge allt i ett lopp och är ovanligt stark. Jag är också hund för att jag är trogen som en hund, glad i snö som en hund, slänger ofta i mig maten som en hund, viftar mycket på svansen åt dem jag tycker om och skäller en del;) och för att jag alltid är pigg på nya upptåg och nya långlånga promenader. I det kinesiska horoskopet är jag Tiger. I det västerländska är jag Oxe. När man kombinerar ihop de två karaktärerna får man mig:):)

Annika sa...

Tänker ...
Gillar höjder och öppna landskap, frihet. Är inget flockdjur och är svår att tämja (säger T). Har bra koll på läget, gillar att studera det som händer omkring mig. Har inget behov av att ta plats. Någon form av fågel tror jag. En örn. Ja, jag är nog baske mig en örn.

Granne med potatisodlaren sa...

Det är inte lätt att välja vilket djur som passar mig. Jag ser mig själv som en nyfiken katt, en glad hund, en mås som spanar och en fisk som simmar runt i havet.

Vad kan det bli?

En delfin?

Evas Värld sa...

Eva, jag kan verkligen se dig som en glad och nyfiken delfin!

Evas Värld sa...

Annika, ska tänka på dig nr jag ser en örn segla högt över våra huvuden - jag ser dig bara nog utifrån som mer social än örnen :)

Evas Värld sa...

Jane - jag tror du är en en alldeles underbar oxtiger, det förenar det lugna i dig med det vaksamma som också finns och med din styrka och närvaro

Jag är med samma definition en apfisk ???

Evas Värld sa...

Trillingnöt, då återstår vara att fundera på vad för slags hund du i så fall är? Någon pigg, glad, nyfiken, självständig???

Evas Värld sa...

Cruella, låter alltså mer som en vildkatt än en huskatt? Eller?