fredag 10 februari 2012

En ros till alla kloka engagerade bokbloggare

Förfärande är var ängel (inbunden)Ibland undrar jag hur man ska göra för att bli recenserad om man inte redan är känd för att vara känd, barn till någon man skäller ut eller tidigare flitigt recenserad. Det har blivit så mycket tuffare. Antalet recensioner blir allt färre och tycks det mig alltmer koncentrerade till samma fåtal författare.
I synnerhet de som redan säljs ändå.
 
Så tur då att Bokbloggarna finns, dessa fantastiska engagerade människor som läser, älskar att läsa, och skriver. De läser brett och glatt och boken är inte färskvara som måste skrivas om direkt den kommit ut.för att alls ha en chans att bli omskriven. De drivs av sin kärlek till läsande och till böcker.

Så här inför Alla hjärtans dag vill jag därför dela ut röda rosor till alla kloka bokbloggare. Får jag ge speciella rosor till följande bloggar som lyft mig ur gråsörjeträsket denna vecka. Som läst och kommenterat böcker jag skrivit.
Sopkungen av mig och Maria Herngren får detta omdöme:

Bokhyllan : På många sätt tycker jag om boken! Den innehåller spänning, vänskap, sorg och svek och illustratören Maria Sandberg har gjort den fina omslagsbilden samt de svartvita bilderna i boken. Slutet är faktiskt lite originellt! Jag kan varmt rekommendera den från 10 år och uppåt! 
 
Barn och ungdomsboksbloggen skriver om Sopkungen: Rätt så vanliga vardagshistorier men med samhällsengagemang och knorr. Det är bra!

Bokbloggaren Kristina Simar skriver så här om Förfärande är var Ängel av mig och Johan Henniger:
”En mycket givande och tänkvärd roman om en ung kvinna som hämnas på män som utnyttjar kvinnor på olika sätt. Huvudkaraktären Elise är en stark och våghalsad tjej som vågar göra det som andra tjejer bara drömmer om. Att ge tillbaka. Boken är mycket spännande och ämnet om hämnd känns faktiskt ganska rätt i det här fallet.”

Granne med potatisodlaren  sträckläser och skriver: Elise, bokens hjältinna, är en Pippi, som är trovärdig. Det ser inte klokt ut på pränt, men hon är en superhjältinna som skulle kunna finnas. Hon är ingen Lisbeth Salander, med mystiska kvalitéer, hon är en "duktig flicka". Till och med en pappas flicka. En person som vill ställa allt tillrätta. Och skydda den som inga egna krafter har.

10 kommentarer:

Kim M Kimselius sa...

Håller med dig Eva, är också tacksam över alla dessa bokbloggare som tycker till om mina böcker, antingen de är nyutkomna eller har många år på nacken.
Ser verkligen fram emot att läsa dina nya böcker!
Kram Kim

Jane Morén sa...

Delar din glädje Eva! Så roligt få uppskattningen som recensionerna och läsarna ger!

Granne med potatisodlaren sa...

Idag är Ängeln recenserad i NSD. I prasseltidningen. Den finns på nätet på tisdag.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag försökte fota tidningen med det blev inte läsbart. Återkommer.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Kim och Jane. Man skriver ju verkligen för att bli läst också, så när böckerna drunknar i nyhetsflödet känns det jobbigt!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva, nu blir jag såklart nyfiken :)

Karin sa...

Grattis Eva – och var lugn, Ängeln kommer inte att ge sig så lätt!

Monika Häägg sa...

Jag är också tacksam över alla bokälskande bloggare som skriver och berättar om böcker som annars inte hamnar i rampljuset. Det känns nästan som en folkrörelse. Blir lite sorgsen annars när jag ser att de flesta böckerna på topplistan både vad det gäller recensioner och försäljning kommer från samma stora bokförlag. Ängeln måste jag läsa, den låter som en bok som jag kommer att gilla:)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Karin! Bra, Ängeln behöver lite stöd!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Monika, vad fint att kalla bokbloggandet för en folkrörelse! Det är verkligen sorgligt att se hur alla böcker från Bonniers har gräddfil in på tidningarnas boksidor. Inte nog med att de har massor med pengar till lansering och marknadsföring, sedan är det dessutom en automatik i att deras böcker blir recenserade.