torsdag 9 februari 2012

Gråsörjigt är ordet för dagen

Gråsörjigt är ordet för dagen.
Gråsörjig är gatan utanför mitt hem.
Gråsörjiga är mina tankar. Vissa dagar vaknar jag och alla bergstoppar är lätta att bestiga. Inget är problem.
Andra dagar är jag kvar i sörjan.
Kanske blev jag extra deppad igår av underliga debatter.  Det gör mig förtvivlad att det finns så mycket hat och mörker och jag tyckte att Maria Sveland formulerade denna oro och förtvivlan så fint i sin artikel i DN igår - som förstås väcker hat, konstigt vore det väl annars när hon trampar rasister och antifeminister på tårna. Vi vet ju hur känsliga de är för kritik, de som hatkritiserar andra. "Hon lyfter fram hatets roll i det offentliga samtalet, på många nivåer, och inte minst på ett sätt som känns som en varning till alla i en tid när allting vi tagit för givet är bräckligt och ömtåligt", skriver bror J så klokt.
Sent igår kväll sänktes temperaturen ytterligare. E tillät sig att påpeka att det fanns rasistiska kommentarer på Facebook som via en vän hamnade på hennes sida. Sansat sa hon ifrån att det heter: Chokladbollar, inget annat.
Detta utlöste en storm av rasistiska sexistiska och otäcka kommentarer till och om henne från sjuka personer på Facebook. En så liten sak, ett sådant hat.
E blev chockad, jag med.
Den värste hataren hävdade sin intellektuella status med att han var forskare på SLU - i gödselfrågor eller? Det var liksom ingen måtta i lågheten i hans sexistiska angrepp mot E.
Ja, gråsörjigt.
Men jag tänker inte fastna i sörjan. Nu lyssnar jag på mina franska sånger som vännen Annika skickade mig på Spotify, jag sitter i mitt arbetsrum. Jag ska fly in i en berättelse i stället.
Och komma ut och bestiga topparna igen i stället för att stanna i den sörjiga dalen.

12 kommentarer:

Evas blogg sa...

Detta näthat är så fruktansvärt. Vår E blir ofta utsatt. Jag kan bli rädd för den ondska som finns i vår värld, som ligger och pyr under ytan på människor. Och vissa dagar är man i sörjan men tack och lov orkar man sig upp ur den för det mesta. Kram.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva, jag förstår att din E ofta blir utsatt. Så är det när man är modig och står upp för det man tror på. Vi kan vara stolta över våra modiga E:n. Den tanken gör redan dagen ljusare. Kram!

KaosJenny sa...

Var stolta över era modiga. Mod och kärlek finns överallt och vinner till slut. Kram

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Hot och misshandel har jag stått ut med, för att jag är den jag är. Hoten är värre än misshandeln. Låt inte en encellig, okunnig, rädd sörja fånga dig, klättra och fortsätt vara modig!
Lyssna på din älskade musik och tänk att minsta lilla sak i din vardag kan lyfta en hel dag! För mig kan en liten isklump göra just det.
varma kramar E

Evas blogg sa...

Precis så, vi får vara stolta över våra modiga E:n!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny och Eva, stolta är vi!! Och mod och kärlek vinner absolut.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Och ja E, jag låter mig inte så lätt nedslås men ibland finns det oroliga cirklar omkring mig som det är svårt att värja sig emot. Nu har jag legat en timme i hett bad, fått nya idéer. och i morgon kommer värmekällan Milton. Han smälter all sörja! Tack för din omtanke. Kram!

Sanningen om Papparättsrörelsen sa...

De här herrarna behöver belysas kritiskt och deras verkliga agenda även den komma upp i ljuset och granskas kritiskt. Då blir det inte så gråsörjigt längre utan ganska tydligt hur den ser ut.
http://sanningenompapparattsrorelsen.wordpress.com/2012/02/09/det-hogerextrema-kvinnohatets-fanbarare/

Annika Estassy sa...

Chockad - det är vad man blir när näthatet drabbar en, när den anonyme, fege, hataren kommer med hotfulla antydningar om vad som skulle hända ens dotter om ...
Jag försöker ställa mig vid sidan om, försöker att se det utifrån, försöker att förstå. Men det går inte. Hatarna är idioter, det är min bestämda åsikt.

Unknown sa...

Ja, det är fullt av sjuka typer i världen, det har det väl alltid varit men nu har dom chansen att krypa fram ur sörjan och meddela sig med världen. Man får väl ta det goda med det onda. Låt dom hjärndöda sjunka i sin egen sörja! Skit i det. (Lätt att säga förstås...) Läs det inte.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika! Hatarna är idioter. Håller helt med. Fega är dom också. Men inte ska dom lyckas att få mig att sänka mig till deras nivå.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Bosse, hatet var hemskt, det positiva var att det var så många som reagerade och protesterade. Den värste killen trodde att han skulle kunna vara osynlig, det var han inte. Det han skrev syntes och fördes vidare och slog tillbaka mot honom själv. Hoppas han lärde sig något av det.