fredag 16 mars 2012

Jag missar inte Äntligen måndag - filmen om Barbro Lindgren i kväll i TV2

Idag längtar jag verkligen efter ett program jag kan se utan skämskudde. Det är dokumentären om en av mina favoriter, den kloka Barbro Lindgren. Jag såg en förhandsintervju med henne inför filmen Äntligen måndag  och bara längtar efter att se filmen som sänds ikväll i TV2.
I K special får vi följa hennes vardag under ett år, från gården på Öland där hon lever med höns, katter och hunden Mimmi. Hon visar vad som tar plats i hennes liv: skogen och sorgen, döden och spindlar, korvskinn och dikter, enligt TV2.
Jag ska skriva vuxenböcker nu, sa hon i intervju i TV en morgon. Jag tror att många av hennes böcker varit allåldersböcker, som det blir när en klok författare skriver. Skriver för att hon har något att säga.
(Karneval förlag ger ut Barbro Lindgrens dagboksböcker som är så otroligt bra, för alla!)

3 kommentarer:

jenny sa...

Laste om Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner för inte så länge sedan. Och hade enormt stor behållning av dem idag också, precis när jag var 12-13. Nästan mer.

cruella sa...

Hemligt-böckerna läste jag när jag var i mellanstadieåldern, men böckerna om Sparvel hägläste jag först häromåret för min dotter som nu är 14. Åh, de är underbara och hemska.

Jane Morén sa...

Tack så mycket för tipset, det var väldigt intressant se filmen. Alltid intressant se en författares liv.