onsdag 14 mars 2012

Suckighet och håglöshet botas bäst med yoga

Jag har varit lite suckig ett tag som jag lätt blir när skrivandet inte vill ta fart. Det finns en seghet i kroppen och hjärnan som jag försöker få bukt med. Men det måste ju vara så ibland att idéerna inte strömmar lika lätt. Då behövs påfyllnad, andra vinklar, nya utsiktstorn. Ja, jag längtar efter att resa.
Men i väntan på det har jag tagit upp yogaträningen igen. Och det är ju precis vad jag behöver. Träna styrka, smidighet och tålamod. Träna att vara närvarande där, just där jag är, för det handlar yoga om. Det kanske är det viktigaste. Men effekten blir också att jag blir starkare. Inte har så ont  i mina skrivtrötta fingrar.
Yoga är något all borde hålla på med. Det är verkligen vad jag bör hålla på med. Varför lägger jag av att göra något som jag tycker så mycket om? Det är en gåta. Men okej, efter ett års uppehåll är jag igång igen.

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Klaga inte på att du inte börjat om förrän nu.
Gläds att du börjat. Beröm dig för att du börjat.

Se glatt fram emot nästa gång.

Heja heja!

Pernilla sa...

Visst är det härligt! Jag rekommenderar också alla att prova. =0)
På fredag är det dags för mig igen.

Anneli sa...

Det låter så härligt, jag behöver också börja med yoga.

Evas Värld sa...

Tack kloka Cecilia, du har så rätt. Varför är jag så snabb att kritisera mig själv. Nu ska jag ge mig själv en kram och beröm i stället.

Evas Värld sa...

Bra Pernilla! Yoga för kropp och själ, det mår vi bra av :)

Evas Värld sa...

Anneli, om du inte testat yoga så gör det. Dels bra träning för kroppen, dels bra träning för sinnet att vara närvarande ... jag som har så lätt att oroa mig känner att jag får bättre kontroll över oron med hjälp av t ex tai chi eller yoga.