https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 18 maj 2012

Staden invaderas av muskelmän i våtdräkt och på cykel


Stranden klockan åtta på morgonen när 650 tävlande kastar sig i vattnet
Och plötsligt invaderas Calvi, den lilla lugna stad där jag befinner mig av machomän. De dyker upp överallt, som födda ur vågorna på den lugna stranden, iförda våtdräkter. Vi trodde först de var små gråsälar som simmade runt med sina labbar när vi såg dem långt ute i havet. 
Det är inte så många mer än vi svenskar som badar annars. När jag frågade mannen som hyr ut stolarna på stranden om vattentemperaturen stirrade han bara på mig och sa: "Kallllllt, madame!"
Vi ser dem sedan på cyklar  (utan våtdräkt) - maniskt jagande uppför backarna, vi ser dem springande längs  kajen där vi  i all stillhet dricker en Kir Napoleon.
Vadan detta, varifrån kommer alla dessa muskelmän?
Förklaringen är att de nationella mästerskapen i Triathlon äger rum just här i mitt lilla lugna Calvi på lördag. Staden börjar redan dallra intensivt. Det kommer massor med folk för att titta på, segelbåtarna fyller upp hamnen och alfahannarna vandrar omkring med sina seniga muskliga kroppar. De verkar liksom vara helt inne i sig själva.
E och jag hoppas intensivt få se även kvinnor delta och i listan över de mest framgångsrika finns flera kvinnonamn. De tävlande ska simma först, sedan cykla, sedan springa i mål - en fruktansvärt slitsam tävling som kräver styrka, uthållighet och otroligt mycket träning.
Fredagen kommer inte att vara sig lik i Calvi där vi ganska ensamma sippat på vårt vin på de lyxiga men tomma kaféerna i hamnen. I morgon kommer det att vara som under den stora turistinvasionen under sommaren. Kul det med!

2 kommentarer:

Karin sa...

Har du lyckats få någon mer exakt beskrivning av vattentemperaturen? Kallllt är liksom ett tänjbart begrepp och rätt subjektivt. Men om du badar är det väl i alla fall 20 grader?

Evas Värld sa...

19-20 grader. Doppläge för mig, simläge för dig helt klart!