https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 15 september 2012

Prova på i stället för se men inte röra

Vi bor granne med Spårvägsmuseet så Milton och jag är där då och då.  Ofta slås jag av hur håglöst det är och hur lite man använt sin fantasi för att göra museet användarvänligt. Milton är så glad för att få åka ett litet minitåg, men ju äldre han blir desto mer besviken blir han över att det inte finns mer att pröva på.

Allt kul finns ´bakom rep och förbjuden entré-skyltar. Det här skulle ju kunna vara ett fantastiskt museum för barn, men ingen med fantasi har utnyttjat de möjligheter som finns. Klart barn vill pröva på att sitta vid ratten (som Milton gör på bilden i en Cheva 57 när vi är på utflykt till Offerdal).
Men museet bjuder nästan inte barnen på något sådant och de få ställen som finns är riktigt slitna och sunkiga. Barn älskar gamla bussar och spårvagnar, men när ingenting får röras blir det mindre kul.
Önskar att fantasins trollspö kunde nudda vid detta museum där det finns så många möjligheter att skapa spänning för barn men där ingenting används.
Det blir lika tråkigt som Leksaksmuseet intill. "Får jag leka med det?" frågar Milton men det är bara för vuxna nostalgiker som tittar på sina gamla barnleksaker bakom glas.
Se men inte röra, är devisen för både Spårvägs- och Leksaksmuseet. Det tycker jag är synd!

8 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Och tänk så mycket nyttig kunskap man kan leka sig till...
kram E

KaosJenny sa...

Jo, det är helt otroligt... Jag håller med, framförallt leksamsmuseet borde ju ha NÅGOT man får röra som liten... Kram

Marina sa...

Jag håller absolut med - tänk vad många museer skulle bli roligare och mer levande om barn var välkomna "på riktigt".

Evas Värld sa...

Gillar tanken på att leka in kunskap, E!

Evas Värld sa...

Visst Jenny, man vill ju röra, peta, köra med ratten, trycka på knappar - det vill jag med!

Evas Värld sa...

Det borde vara en så självklar del av alla museers uppdrag, Marina!

Margareta Wahlén sa...

Jag var där med min fyraåriga Esther och hon gillade förstås tåget! leksaksmuseet förstpd hon sig inte på (som sagt mest för vuxna) men där fanns en trollkarl som trollade och skojade så dagen blev bra ändå! Men som sagt det skulle kunna göras mycket bättre!Evas Värld sa...

Margareta, tänk vad otroligt mycket roligt barnen skulle kunna ha där. En kreativ person skulle kunna uträtta underverk där - så det blir roligare för både barn och vuxna.